Voorbeschouwing Mons 10/01 koers 6-9

Koers 6: Wie staat er op de foto bij Bullseye?

In koers zes zien we paarden aantreden die nog geen 80.000 euro op hun bankrekening hebben staan. Dat over 2300 meter autostart voor drie jaar en ouder.

Wie kan Bullseye hier iets in de weg leggen? Deze bijzonder mooie draver heeft een prachtige en zeer herkenbare stijl. Hij moet hier in staat zijn om voor stal Monjoi opnieuw een overwinning binnen te halen. Hij is een draver pur-sang en we zien niet in wie hem hier vandaag van de overwinning kan houden. Twee koersen geleden kon hij het Gosip Sidney zelfs even lastig maken na een koers waarin alle omstandigheden tegen zaten voor hem. Indien hij geen tegenslag heeft wint hij deze koers.

Daylight Sonata kon in zijn vorige koers  voor het eerst in lange tijd nog eens zegevieren maar komt hier vandaag wel tegen een andere categorie van paarden aan de start.

Crack Summerland kruipt stilaan terug naar zijn beste vorm, heeft veel snelheid en veel karakter. Hij zal hier zeker een rol proberen spelen in deze koers. Net zoals Titan Vepimi, die in zijn vorige koers uitgesloten werd, maar daarvoor toch enkele mooie resultaten kon voorleggen. Indien er één paard Bullseye kan bedreigen dan zal het deze Titan Vepimi zijn.

Eagle Butcher is een regelmatige draver maar komt hier terecht in een sterk bezet nummer. Toch moet hij in staat zijn om een ereplaats te nemen. Net zoals Velin Du roc.

Onze pronostiek: 10-9-3-5-1

koers6

 

Koers 7: Arno Mondo SY voor zijn eerste overwinning in lange tijd?

In de zevende ren zien we opnieuw enkel Franse dravers tussen de vijf en zeven jaar aan het werk. Wat hier zeker opvalt is dat geen enkel van deze elf dravers die aan de start staan in hun laatste vier koersen konden winnen. Zeker één paard zal dus voor het eerst in een tijdje opnieuw kunnen aanknopen met de overwinning.

Arno Mondo Sy kon dan misschien wel zijn laatste vier koersen niet winnen, met twee tweede plaatsen en een derde plek zat hij er wel telkens dichtbij. Hij moet nu in staat zijn om de overwinning te grijpen. Net zoals Alezan Rose die wordt gereden door Jos Verbeeck en als trainer Marc Grisez heeft. Indien hij de galoppade kan vermijden moet hij dicht bij de eerste plaats kunnen eindigen. Voor de rest is het een heel open koers met heel wat kanshebbers. Zo zijn er nog Cocktail De Caro, Abricot De L’Haut en Bellino Verderie die in hun laatste koersen wel wat ereplaatsen konden behalen en hier vandaag dus ook kans maken.

Onze pronostiek: 7-6-2-10-9

koers7

Koers 8: Hernando VI, Titanium Gar of toch Hystoire d’Erpion?

In koers acht is een internationale ren voor paarden die geen 17.000 euro gewonnen hebben. Negen paarden aan de start met heel wat kanshebbers voor de zege.

Daarvoor kijken we in de eerste plaats naar Hernando VI en Titanium Gar. Beiden wisten hun laatste twee koersen te winnen en zij maken hier ook het meeste kans op de zege. De Italiaanse Titanium Gar deed dit zowel in Mons als in Wolvega terwijl Hernando VI dit tweemaal in Mons deed. In die laatste koers bezorgde hij Celestine Corty haar eerste zege in de sulky. Hernando VI deed dit wel telkens over de korte afstand terwijl Titanium Gar het deed over 2100 meter en 2300 meter. Hierdoor heeft hij nog een klein streepje voor.

Maar als twee paarden vechten om één overwinning… kan Hystoire d’Erpion hier misschien wel van profiteren in deze koers. Zijn vorige koers moest hij nog nipt de overwinning laten aan Fokke Zwartland, maar daarvoor kon hij ook tweemaal winnen. Hij komt uit het trainingscentrum van Corty en zij trekken de goede lijn van 2016 gewoon door in 2017.

Voor de ereplaatsen kijken we naar General De Vie, Hennessy JP en Un de Goupilliere. Inox EV is de enige die op de tweede rij moet starten en voor hem wordt het opnieuw een moeilijk verhaal. Hij is een voorbeeld van hoe een jonge draver die een goed resultaat neerzet in Darby en/of Vaderpaarden het moeilijk kan hebben om plots tegen oudere paarden te lopen die dit prijzengeld in ‘gewone’ koersen bijeen gelopen hebben. Inox EV werd derde in de Darby der 3-jaars en 2des in de Vaderpaarden na Indo Loco.

Onze pronostiek: 5-3-6-8-9

koers8

Koers 9: Highlight in duel met Lemaitre en James Vrijthout

Als afsluiter krijgen we elf apprentis & lads jockeys aan de start over 2300 meter voor paarden die geen 9.000 euro hebben gewonnen.

Lemaitre is een Duitse vierjarige ruin die zijn laatste koers in Berlijn winnend kon afsluiten. Dit is ondertussen wel al drie maand geleden maar voor jonge paarden mag dit geen probleem zijn. Bovendien heeft hij al laten zien enorme snelle benen te hebben. Hij maakt kans op de overwinning maar dan moet Danny Brouwer wel afrekenen met Jonas Van Helleputte die met Highlight ook een uitstekende paard voor zich gespannen krijgt. Hij moet in principe deze tegenstand aankunnen.

Ook David Greenwood kon zijn vorige koers winnen maar start hier wel met het nummer negen. Met een goed parcours valt het niet uit te sluiten dat hij meedoet voor de dichte ereplaatsen.

Maar als we een keuze van het hart mogen maken kiezen we voor het jonge duo James Vrijthout-Massimo Arickx. Deze prachtige jonge draver neemt het hier op tegen de oudere paarden en wist ook zijn vorige koers winnend af te sluiten. Het zal geen gemakkelijke opgave worden voor dit duo maar ze zijn zeker niet kansloos.

Gogo Boy behaalde in zijn laatste koers een correcte vijfde plaats en zal hier opnieuw tevreden zijn met deze uitslag vermoeden wij. Daarvoor zal hij dan wel moeten strijden met Goldy Vivant, Irina EV en Brikville.

Onze pronostiek: 6-3-10-9-7

koers9

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Leave a Reply