14 augustus in Oostende: Sheikh Mansoor Festival en International Young Jockeys Cup

In Oostende wordt het opnieuw over de hoofden lopen. Het programma van maandag 14 augustus telt vier drafrennen en vier galoprennen. Vooral de galop zal maandag in de kijker staan, want elke koers heeft iets speciaals…

Dit komt omdat twee los van elkaar staande evenementen de meeting kleuren. Enerzijds hebben we het jaarlijkse bezoek van het Sheikh Mansoor Festival. Voor de zesde keer doet dit circuit uit Abu Dhabi ons land aan en voor de vijfde maal is Oostende de gastheer. De blikvanger is de met 35.000€ gedoteerde groep-3 Sheikh Zayed bin Sultan al Nahyan Cup. Slechts zes deelnemers zijn hiervoor aangegeven, maar de kwaliteit is aanwezig met vier gasten uit het zuidwesten van Frankrijk. De Sheika Fatima bint Mubarak Ladies World Cup is een koers die deel uitmaakt van het circuit van wereldkampioenschap voor vrouwelijke jockeys met Arabische volbloeden. Hiervoor ligt er 30.000€ klaar. De winnende jockey mag deelnemen aan de finale van dit wk in Abu Dhabi op 10 november. Wat die finaledag betreft kunnen we aanstippen dat er ook een wk wordt gehouden voor leerlingjockeys met Arabische volbloeden. Hiervoor is er geen Belgische reeks voorzien, maar onze Loïd Bekaert nam in dit circuit al deel in Berlin-Hoppegarten. Deze 16-jarige jockey kon die Berlijnse reeks winnen en is hiervoor geplaatst voor de finale bij de leerlingen.

Interland voor jonge jockeys

 Deze maandag kan Loïd Bekaert nog verder ervaring opdoen in de tweede editie van de International Young Jockeys Cup. Samen met Zoë Vande Velde, Jurico Bogaerts en Félice Jacobs vormt hij het Belgische team in deze interland voor jonge jockeys. België neemt het op tegen Groot-Brittannië en Scandinavië (3 Zweden en 1 Deense deelnemers). Dit drielandentornooi bestaat uit twee koersen. Het team met het hoogste aantal punten wint uiteraard de Cup, maar er is ook een individuele prijs voorzien voor de jockey met de meeste punten. Elke koers heeft een prijzenpot van 10.000€. Dit betekent dat de totale prijzenpot van deze maandag in Oostende in de buurt komt van 100.000€, de hoogst gedoteerde vlakke galopmeeting van het hele jaar.

 

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Leave a Reply