ALICE BERTIAUX wint Arabian Ladies World Championship

Het Sheikha Fatima bint Mubarak World Ladies Championship 2017 werd gewonnen door onze Belgische Alice Bertiaux. De amatrice kon zich vandaag in Abu Dhabi tot wereldkampioene kronen in de categorie ‘vrouwelijke jockeys met Arabische volbloeden’. In de reeks van de ‘Apprentices’ werd Loïd Bekaert eervol vijfde.

Alice Bertiaux kwam aan de start met de 6-jarige hengst RB INFERNO. Die liep in de kleuren van Sheikh Khalifa bin Zayed Al Nahyan, de president van de Verenigde Arabische Emiraten. Ze behoorden niet tot de grote kanshebbers, maar liepen in de 1.600m lange koers de hele tijd achter de koppaarden. Op 200m van de finish kwam onze Belgische amatrice naar voren om met een halve lengte voorsprong stand te houden. RB INFERNO wordt getraind door Eric Lemartinel die in Abu Dhabi privé-trainer is voor de president. In een vorig leven was de man hindernisjockey en won hij de Grote Steeple-Chase van Vlaanderen in 1991 met Dakhla. Voor Alice Bertiaux is dit uiteraard en meest waardevolle overwinning uit haar carrière.

Een half uur eerder werd LOÏD BEKAERT verdienstelijk vijfde met AF AL JAHED. Dit gebeurde in de Sheikha Fatima bint Mubarak Apprentice Jockey Championship. Met de vijfjarige grijze hengst moest hij aan de buitenzijde vertrekken, maar toch kenden ze een goeie start. Ze konden zich in tweede positie net achter de leider nestelen. Op het einde bleef de versnelling echter uit. De paarden die de ereplaatsen behaalden eindigden dicht bij elkaar. De winnaar AF YATROQ werd bereden door de Noorse Ina Toverud en had negen lengten voorsprong.

Op een plaats als Abu Dhabi waar de hele Arabische volbloedwereld aanwezig is, hebben de Belgen zich dus prachtig kunnen onderscheiden. Met als Alice Bertiaux een nieuwe Ladies World Champion!

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
5

Leave a Reply