Arc de Triomphe in Chantilly

De eerste zondag van de maand oktober is de dag waarop de Prix de l’Arc de Triomphe gelopen wordt. Op 1 oktober wordt de mooiste galopren van de wereld voor de 96ste keer verreden. Voor het tweede jaar op rij is Chantilly de plaats van het gebeuren. De thuishippodroom van Longchamp gaat pas in april 2018 terug open. Frankie Dettori is met ENABLE de grote favoriet.

5.000.000€, waarvan 2.857.000 aan de winnaar. Dat is de prijzenpot voor de meest hoogstaande paardenren van de hele wereld. 18 deelnemers komen aan de start waaronder twee Belgische jockeys. Christophe Soumillon, die de Arc twee keer kon winnen, komt aan de start met ZARAK (1). Deze 4-jarige hengst is een zoon uit Zarkava waarmee onze nationale jockeytrots in 2008 kon zegevieren. Gregory Benoist komt aan de start met DOHA DREAM (2). Voor de Al Shaqab Stables heeft hij een interessante outsidersrol. In het quintet van de Arc zit immers heel vaak een onverwachte grote quote.

De grote favoriet is de Engelse ENABLE (17). Deze 3-jarige merrie won zowel in haar thuisland als in Ierland de Oaks, maar haar mooiste zege was in de King George VI and Queen Elizabeth Stakes in Ascot. Het is tien jaar geleden dat de King George-Arc dubbel nog gelukt is, maar Frankie Dettori gelooft erin. De Italiaan kan bij een zege recordhouder worden met vijf Arc-overwinningen. Het gevaar kan komen van Aidan O’Brien. De Ierse maestro heeft vijf deelnemers aan de start. WINTER (18) straalt klasse uit en is de keuze van Ryan Moore. Enkel de afstand is een vraagteken. CAPRI (15) is de Irish Derby-St Leger winnen, terwijl ORDER OF ST GEORGE (12) vorig jaar prachtig derde werd.

De Fransen rekenen op de wederopstanding van Jockey-Club-winnaar BRAMETOT (14) en André Fabre (zeven keer winnaar) die de sterke CLOTH OF STARS (5) voor Godolphin aan de start brengt. De Duitsers hopen op veel regen. Dan kan DSCHINGIS SECRET (8), bereden door Adrie de Vries, het beste tot zijn recht komen.

Japan hoopt om voor het eerst de Arc eens te kunnen winnen. SATONO DIAMOND (9) is hun kandidaat, maar dan moet hij veel beter doen dan in zijn voorbereidingskoers.

 

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Leave a Reply