Bolero Love imponeert in Prix de l’Etoile (Groupe I)

VINCENNES – Bolero Love, die als enige 5-jarige de strijd vanop 50 meter durfde aangaan tegen de beste 3-jarigen, wist met Gelormini in de sulky de Prix de l’Etoile te winnen. Dit in een recordtijd van 1.10.4 over 2150 meter rekkerstart. Favoriet van de koers Django Riff moest zijn meerdere herkennen maar kon dus wel opnieuw zijn grootste generatieconcurrent Dollar Macker kloppen.

Na een goede start van deze beide paarden ging Django Riff naar de leiding. Na de afdaling, een specialiteit van Bolero Love, kon hij al aansluiting vinden met de driejarigen. Toen Dollar Macker na de eerste bocht de leiding overnam leek het voor Django Riff een ideaal scenario. Op het moment op de berg kwam Doberman in het tweede spoor bloot te zitten en hij probeerde dan op te schuiven naar de twee koplopers. Hiervan kon Bolero Love profiteren om in zijn rug op te schuiven.

Net voor de laatste draai kwam Django Riff uit de rug van Dollar Macker en zo ging hij op zoek naar de overwinning. Ook Bolero Love kwam uit de rug van Doberman en ging in het derde spoor op zoek naar de twee koplopers. Bij het uitkomen van de laatste bocht zat hij op dezelfde hoogte van Django Riff en hierdoor kregen we een fantastische laatste rechte lijn met het duel. Django Riff moest uiteindelijke zijn meerdere herkennen en Bolero Love kon zo een prestatie neerzetten die al 19 jaar niet meer gerealiseerd was door een 5-jaar.

Bolero Love is een vijfjarige hengst van Ecurie D uit Love You en Orelady(And Arifant), en wordt getraind door Guarato. In zijn carrière wist hij ondertussen al 672 280 euro te winnen en hij heeft een record van 1.10.4 gerealiseerd in deze Prix de l’Etoile.

Bekijk hieronder de overwinning van Bolero Love.

 

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Leave a Reply