Christophe Soumillon wint Dubai World Cup

De Belgische topjockey Christophe Soumillon is erin geslaagd om het officiële wereldkampioenschap te winnen met het paard THUNDER SNOW. Op de renbaan van MEYDAN in Dubai won onze landgenoot de met 10 miljoen gedoteerde ren. Dit gebeurde in de kleuren van de Godolphin, de groepsnaam van Sjeik Mohamed al Maktoum, de heerser van Dubai.

De Dubai World Cup wordt sinds 1996 verreden en brengt over de middellange afstand van 2.000m de beste paarden van de hele wereld tegenover elkaar. De ren wordt verreden over ‘dirt’ wat betekent dat de volbloeden met een voorliefde voor de zandbanen in het voordeel zijn. Toch is de vierjarige hengst THUNDER SNOW ook een kampioen op het gras, want op 2- en 3-jarige leeftijd won hij ook groep-1 rennen in Saint-Cloud (Criterium International) en Chantilly (Jean Prat). THUNDER SNOW wordt getraind door Saeed bin Suroor, de eerste huistrainer van de renstal Godolphin. Voor Christophe Soumillon is deze winst een prachtige aanvulling om eerdere zeges in wereldtoppers als de Arc de Triomphe, de Japan Cup of de Amerikaanse Breeders’ Cup. Hiermee toont de 37-jarige Belg dat hij een van de grootste sportmannen is van ons land.

Christophe Soumillon, die eind december met 306 Franse zeges, voor een nieuw Europees record zorgde, won eerder op de avond de DUBAI GOLD CUP (1.000.000 dollar). Dit gebeurde met het paard VAZIRABAD van de Aga Khan. Deze 6-jarige ruin won voor de derde keer deze koers en is de allereerste die drie jaar na elkaar op World Cup Night kan zegevieren.

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
4

Leave a Reply