Draaft ie of draaft ie niet ?

 

Ik was wel benieuwd naar dat nieuwe baby’tje van Waregem. Dus zakte ik af naar de Gaverbeek waar hij gedoopt werd. Een uniek gebeuren, volgens Louis De Pelsmaeker, die de persvoorstelling dirigeerde. Het was 50 jaar geleden dat er in België een nieuwe koersmaatschappij ter wereld kwam. Een serieuze bevalling ook, volgens voorzitter Lieven Lannoo. Het kwam er op aan alle neuzen in dezelfde richting te krijgen en liefst een hoop eurootjes erachter aan. Ze hadden dan ook een mooie rij logootjes achter zich verzameld. Keurig in het pak ervoor een reeks mannen en één vrouw, die haar mannetje zal staan als ondervoorzitter.

 

 

Aan de andere zijde van de voorzitter, de trotse peter, de burgemeester. Hoewel de kleine net gedoopt werd, wou De Pelsmaeker toch al weten of die peter voor een mooi cadeau zal zorgen bij de eerste communie. In 2020 zal de hippodroom in Waregem 100 jaar bestaan. Terug feest. Maar zover zijn we nog niet, dacht ik. Het veulen is er nog maar net. Ook al staat de sulky klaar, de wedstrijd is nog niet gereden. Draaft ie of draaft ie niet ?

 

Ze hadden het wel al mooi in de naam van de boreling gestopt. Waregem Draaft. (En dat voor een stad in galop, maar dat geheel terzijde.) Maar wordt het een valse start ? En eens gestart, word ik koerscommisaris, dacht ik. Dan zal ik vanuit de volgwagen toekijken op deze nieuwkomer. Blijft hij mooi in de pas of vergalopeert hij zich ? Maar ook toekijken op de anderen, de oude knollen. Wat gaan zij doen, kunnen ze het gewoon houden op hun vertrouwde tactiek of worden ze verplicht het anders aan te pakken ?

 

Ik vroeg me tenslotte ook af hoe het zat met Felix De Ruyck en de Van den Broeke’s. Moeten zij hun paarden niet meer van stal halen ? Is hun koers uitgereden ? Hadden ook zij niet een mooi parcours afgelegd, een palmares opgebouwd ? Staat vernieuwing gelijk aan ‘weg met het oude’. In dit geval letterlijk “oude”. Het wordt boeiend om dit gade te slaan, dacht ik, als waarnemer vanop de prachtige nieuwe tribunes aan de Gaverbeek.

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Leave a Reply