Franse kampioenen zakken af naar Waregem Koerse

Dinsdag 29 augustus is dé hoogdag voor de Belgische paardenrennen. De 170ste editie van Waregem Koerse met de 150ste ING Grote Steeple-Chase van Vlaanderen zal weer 40.000 toeschouwers naar de Gaverbeekhippodroom lokken. Onder hen ook enkele Franse kampioenen en dit zowel in de galop als in de drafrennen.

De blikvanger van Waregem Koerse is uiteraard de ING Grote Steeple-Chase van Vlaanderen. Patrice Quinton won met zijn Ecurie des Dunes de Grote Steeple zes keer op een rij. Dit jaar heeft hij maar liefst vijf van de acht deelnemers onder zijn hoede. Toch is een zevende zege geen zekerheid. Eén van de tegenstanders is immers de kampioenstrainer van Frankrijk Guillaume Macaire die met BALTIKO PRINCE aan de start komt. Niet alleen de kampioenstrainer van Frankrijk daagt Quinton uit in ‘zijn’ Waregem. Hij brengt ook de Cravache d’Or in de hindernisrennen mee. De jockey James Reveley is immers de Franse kampioen van 2016! Dit kampioenenduo won dit jaar voor de tweede keer samen de Grand Steeple-Chase de Paris met So French. Kunnen ze ook de Grote Steeple-Chase van Vlaanderen? Tweevoudig winnaar TAUPIN ROCHELAIS gaat voor een in moderne tijden onuitgegeven derde zege. Hij heeft met 73kg echter een loodzware opdracht.

Franse kampioenen bij trainers en jockeys in de galop? Dan hoeft de drafsport niet onder te doen. De Grote Prijs van de Stad Waregem kent een van zijn allermooiste en sterkste edities ooit. Met BIRD PARKER en BOOSTER WINNER komen twee meervoudige Franse klassieke winnaars aan de start. Dit is ongezien aan de Gaverbeek. BIRD PARKER zal gedreven worden door Jos Verbeeck. Die zal proberen om de ‘grote drafkoers’ voor een achtste keer te winnen. Ook ongezien! Tegen dit topgeweld moet onze nationale trots GOSIP SIDNEY de borst natmaken. De Belgische nummer één staat voor zijn zwaarste opdracht ooit, maar de hele regio staat achter de kampioen in eigendom van de Waregemnaars Pascal Vanderasieren en Bart Berton.

Waregem Koerse is live te volgen van 15u.30 tot 16u.50 op WTV/Focus, AVS en Kanaal Z. Koers 3 en 4 kan u live bekijken, koers 1 en 2 integraal in de uitzending.

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
1

Leave a Reply