Franse topper AVE AVIS in GP Talpe

Op de derde zondag van oktober wordt op de renbaan van Kuurne traditioneel de GP Talpe verreden. Dit betekent dat we op zondag 15 oktober naar de Kuurnse renbaan kunnen afzakken voor de mooiste zondagsmeeting van het jaar.

De 52ste editie van de GP Talpe heeft een leuke knipoog naar zijn roemrijk verleden. Er zakt immers nog eens een echte Franse topper af richting Kuurne. AVE AVIS is als winnaar van het Criterium des 5 Ans een opmerkelijke gast. De 6-jarige groep-1-winnaar en groep-2 laureaat wordt getraind door Jean-Michel Bazire en komt met Frederic Darondel aan de start. Met een recordtijd van 1’10”5 over 2100m, gelopen bij zijn zege in de Prix du Crépuscule 2016 in Vincennes en een winsom van meer dan 800.000€ is hij de logische favoriet. Dominik Locqueneux komt aan de start met de Italiaanse RADIEUX. Deze Kolgjini-pupil zou aan de gewezen inwoner van Kuurne een eerste zege kunnen schenken in de Talpe en dit nadat hij op zijn gewezen thuisbaan twee jaar geleden al de Grote Winterprijs met Paladin Bleu kon winnen. TRUMAN DAIRPET is de derde deelnemer die 25m moet geven. Op het eerste startvak staan drie Belgische klassieke winnaars. HIGHNESS WORTHY is na enkele prachtige Franse optredens een van de kanshebbers. Dit jaar is het niveau van de Talpe hoger dan de voorbije jaren en is de opdracht niet zo eenvoudig. Een plaats bij de eerste drie is echter een realistisch doel voor de oogappel van Hanna Huygens. Met ENZO TRAFO hebben we nog een tweede Darby-winnaar aan de start, terwijl FEARLESS VRIJTHOUT als laureaat van het Groot Criterium de derde klassieke Belg is in het negendelig veld.

Naast de GP Talpe is de Prijs Sea Coast een spannend omlijstend nummer. Paul Hayen Classic-winnaar JERRY MOM en JOYRIDER DE YH kruisen opnieuw de degens. Ook JACK LJ, JOINTNESS SIDNEY, JACKPOT VRIJTHOUT, JODY MOM en JANA TRAFO zijn van de partij in een koers met een geur van revanche.

 

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Leave a Reply