Grande Course de Haies d’Auteuil

Zondag 11 juni is er weer een topmeeting in Auteuil. Drie weken na de Grote Steeple hebben we nu de Grote hordenren. Over 5.100 ligt er 370.000€ klaar. De koers lijkt wel een drielandenwedstrijd tussen Frankrijk-Ierland en Engeland. Prachtige sport staat ons te wachten.

Dit zijn onze kanspaarden:

(6) Blue Dragon: derde vorig jaar en de Franse hoop om de rollen om te draaien met Ptit Zig, de winnaar van vorig jaar. Blue Dragon lijkt rustiger te zijn geworden waardoor hij zijn krachten beter kan doseren.

(2) Ptit Zig: de winnaar van vorig jaar gaat voor de dubbel. Trainer Paul Nicchols liet Cheltenham voorbijgaan voor deze 8-jarige ruin. Hij heeft nog frisheid in zich.

(5) Shaneshill: de Ierse winnaar van de Prix de la Barka, de belangrijkste voorbereiding op de deze koers. Het duo Ruby Walsh-Willie Mullins is altijd gevaarlijk.

(7) Alex de Larredya: loopt voor het eerst met oogkleppen en heeft uitzonderlijk goed gewerkt. Zijn laatste koersen waren iets minder, maar vorige herfst won hij de Grand Prix d’Automne (groep 1)

(8) L’Ami Serge: de Engelse kampioenstrainer Nicky Henderson komt met een vormpaard aan de start. Sterke winnaar in Sandown vooraleer hij tweede werd achter Shaneshill in Auteuil.

 

 

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Leave a Reply