Hoezee, terug op TV !

De paardenkoers terug op TV, hoera, hoera, maar ik wist niet waar. Blijkt dat je digitale TV moet hebben en dan moet gaan zoeken, bij Telenet zitten ze op kanaal 22 bij Proximus op kanaal 95. 95 kan ik wel uitroepen als ik nostalgisch terugdenk aan de tijd van Jaak Pijpen, toen dat gewoon op BRT 1 was. Het leven wordt er niet eenvoudiger op. Maar ik heb het wel gevonden. En bekeken. Niet dat er zoveel te zien is. Een paar minuutjes die ze dan maar blijven herhalen. Zo kan ik ook 95 kanalen vullen, denk ik dan. Het zou iets meer mogen zijn, denk ik ook.

Als het over voetbal gaat, dan worden alle registers open getrokken, hele avonden worden er mee gevuld. En dat op verschillende zenders. Ze vechten er haast om. Wie kan het meest lullen over die 22 spelertjes en dat éne balletje. Ik weet wie & ik heb er absoluut geen zin in om nog verder te luisteren naar het eindeloos gelulder van Jan Mulder. Maar een wekelijks rondetafelgesprek over de paardensport zou dat niet mooi zijn, droom ik volop. En ook droom ik over wie aan die tafel mag gaan zitten. Niet dat ik de Jan Mulder van de paardensport wil worden. Saaie venten zien we al genoeg bij al die voetbalprogramma’s.

Waar zit de Hilde Van Malderen van de paardensport ? Ik heb haar even moeten opzoeken, want het is al even geleden dat we haar op TV zagen. Waar zit de echte Hilde Van Malderen, vraag ik me terzijde af. Waarschijnlijk druk in de weer met kindjes kopen. Dat heb je dan weer met vrouwen. Maar ze zijn toch een prachtiger zicht dan die kop van Jan Mulder. Een mooier zicht ook dan Nicky De Frene. Die man is een bijoux, niemand beter als commentator, hij mag zeker in het panel. Maar wie zetten we er bij, gaan we Jaak Pijpen terug van stal halen ? Prachtig wat hij in zijn tijd deed. Maar alles heeft zijn tijd.

En gelukkig is de tijd dat er paardenkoers op TV is terug. Ergens op een kanaal waar je moet naar zoeken, maar hij is terug. Mogen we dan nu volop dromen van nog iets meer. En mag ik dan ook dromen van een knappe vrouw daar bij. Je moet een man iets gunnen, hé.

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
21

Leave a Reply