Ieren domineren Melbourne Cup

Op dinsdag 7 november omstreeks 5u.00 Belgische tijd stond in Australië het leven even stil. De Melbourne Cup is op de hippodroom van Flemington de ‘Race that stops the Nation’. Het openbaar leven valt even weg. De staat Victoria kent de grootste niet-religieus getinte feestdag. Scholen en openbaar vervoer liggen stil om te kijken naar de meest tot de verbeelding sprekende paardenren van de wereld.

De 157ste editie van de Melbourne Cup is een Europese triomf geworden. Meer bepaald een Ierse. Het winnend trio wordt immers getraind in Ierland. De zege ging naar REKINDLING die ervoor zorgt dat trainer Joseph O’Brien met zijn 24 jaar de jongste trainer is die de Melbourne Cup op zijn naam kan schrijven. In het zadel zat Corey Brown die de historische handicap over 3.200m (afgerond 4.000.000€ aan prijzen) een tweede keer kon winnen. Hij won eerder al in 2009 met Shocking. Als tweede uit het 23-delig deelnemersveld zagen we JOHANNES VERMEER die getraind wordt door Aidan O’Brien, de vader van Joseph. MAX DYNAMITE maakte voor trainer Willie Mullins de Europese triomf compleet. Voor Frankrijk werd Olivier Peslier zevende met TIBERIAN. Frankie Dettori nam plaats in het zadel van ALMANDIN, de winnaar van vorig jaar. Omwille van de handicap stond deze iets minder in de gewichten en werd hij pas twaalfde.

Het is de zesde keer dat de Melbourne Cup gewonnen wordt door een in Europa getraind paard. Voor de derde keer is de winnaar uit Ierland afkomstig. Hun VINTAGE CROP opende in 1993 de weg naar een internationale evolutie van deze mytische koers.

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Leave a Reply