Kalender 2018 bekend

 

Het nieuwe jaar nadert met rasse schreden en ook de kalender voor de Belgische paardenrennen staat vast. Hieronder staan enkele belangrijke momenten of wijzigingen.

 Waregem: hier vinden we de grootste nieuwigheid van het jaar. Vier zondagen (6 en 20 mei, 3 en 17 juni) zijn mixed meetings. Vlakke galoprennen aan de Gaverbeek! Het seizoen van Waregem Draaft start op dinsdag 1 mei. Er zijn op vrijdag 3 augustus en 7 september twee Premium-meetings. De Memorial Day vindt plaats op zondag 27 mei en de finales van het Gaverbeek Criterium zouden voorzien zijn op zondag 19 augustus. Het WK voor Amateurs strijkt neer op 29 juli.

Mons: de Grand Prix de Wallonie wordt dit jaar op zaterdag 4 augustus verreden. Darby Day gaat door op zondag 16 september. Ook de finale van de ‘Europese Franse Tour’ ligt samen met de Vaderpaarden vast op vrijdag 26 oktober. Van alle Premium-meetings zijn er 11 lunchmeetings bij, vier voor de draf en zeven voor de galop.

Oostende: de succesvolle weg wordt verder bewandeld en elke maandag in juli en augustus kunnen we genieten op Wellington. Er zijn vier Premium-meetings en op maandag 23 juli verwachten we de Prince Rose.

Kuurne: naast Mardi Gras van 13 februari is ook de GP Talpe dit jaar een Premiumkoersdaag. Hierdoor wordt de herfstklassieker een week eerder verreden. Kuurne koers uitzonderlijk op Paasmaandag 2 april in plaats van 1 april. Ook op zondag 30 december is er een Premium-dag. Twee dagen voor Mardi Gras is er op zondag geen koers voorzien. Het Najaarseizoen start op 30 september.

Tongeren: de GP van Tongeren wordt dit jaar op zondag 9 september verreden. De Jerkerhippodroom heeft daarnaast nog enkele zondagen extra. Op Pasen (1 april) wordt aan de boorden van de Jeker gekoerst. 11 november valt in 2018 op een zondag, maar Tongeren kan, zoals de voorbije jaren, hun seizoen op Wapenstilstand afsluiten.

 

De volledige kalender kan u zien in HORSE AND RACE MAGAZINE editie 8.

 

 

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Leave a Reply