Kuurne ontvangt ANNA MIX op 5 maart 2017

Komende zondag 5 maart 2017, ontvangt Kuurne een grote dame van de drafsport, in de vorm van ANNA MIX. De 7-jarige merrie van Frank Leblanc, die ondertussen ook al € 1.062.112 bij elkaar wist te winnen, is daarmee de absolute blikvanger van de meeting. De eer als driver is voor Jules Jr. Van Den Putte.

Deze merrie staat gekend als een paard met een enorme uithoudingsvermogen maar staat spijtig genoeg beter bekend als het paard die weigert te vertrekken bij een rekkerstart. Zo kreeg ze in december 2015 een startverbod van 2 weken voor races met rekkerstart, toen ze weigerde te vertrekken in de laatste race van Grand National du Trot in Vincennes. Op 10 januari 2016, in de Prix de Calvados, was het opnieuw hetzelfde liedje. Ze weigerde bij de start en herstart te vertrekken. Toen werd ze voor 2 maanden geschorst van alle races met rekkerstart. Ze is toen vertrokken naar Scandinavië waar ze enkele races (autostart) liep in Zweden, Finland en Noorwegen. Eind oktober 2016, won ze nog de Grand Prix de Toussaint in Mons met Frank Nivard in de sulky.

De Meeting d’Hiver begon uitstekend voor Anna Mix toen ze wél eens goed vertrokken is in de Prix de Bretagne en deze kwalificatierace voor de Prix d’Amerique wist te winnen. Ticket voor de PDA was daarmee binnen!

Op D-Day zelf viel ze spijtig genoeg in haar slechte gewoonte en weigerde ze opnieuw te vertrekken. De eerste Prix d’Amerique voor de jonge succesvolle driver Matthieu Mottier was er een om snel te vergeten.

Het is dus een straffe madam, die Anna Mix maar op de eerste plaats een heel sterke draver anders loop je geen €1.000.000 aan 7-jarige leeftijd. Een reden te meer om af te zakken naar Kuurne zondag 5 maart.

 

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
1

Leave a Reply