Loïd Bekaert en Alice Bertiaux naar WK in Abu Dhabi

 

Op de sjieke renbaan van de Abu Dhabi Equestrian Club vindt op vrijdag 10 november de finale plaats van het Sheikh Mansoor Festival. Dit houdt in dat er twee wereldkampioenschappen gehouden worden: een ervan is bestemd voor leerlingjockeys, de andere is voorbehouden voor vrouwelijke jockeys. België heeft in elke reeks een deelnemer. LOID BEKAERT en ALICE BERTIAUX verdedigen in een meeting die de hele Arabische volbloedwereld samenbrengt met trots ons land.

Het sportieve hoogtepunt op deze fabelachtige rendag in Abu Dhabi is de Sheikh Zayed bin Sultan al Nahyan JEWEL CROWN. Deze ren voor Arabische volbloeden heeft een prijzenpot van 1.200.000 dollar en is hiermee de hoogst gedoteerde Arabierenren van de hele wereld.

Twee uur eerder staat in de vierde koers van de avond de Sheikha Fatima bint Mubarak Apprentice Jockey Championship geprogrammeerd. De leerlingjockeys konden zich doorheen het jaar via een zege in een kwalificatiekoers plaatsen voor deze finale. De 16-jarige Loïd Bekaert onderscheidde zich niet alleen deze zomer in Oostende, maar kon zo’n serie winnen in Berlin-Hoppegarten. In de finale neemt de jonge belofte het met AF AL JAHED op tegen 11 tegenstanders. Hij mag de kleuren dragen van de Al Nabouda stal die in de Emiraten heel goed gekend zijn. Volgens de officiële ratings heeft zijn grijze vijfjarige hengst theoretisch een vierde kans.

In koers 5 is Alice Bertiaux aan de beurt in de Sheika Fatima bint Mubarak Ladies World Championship. Zij kon zich plaatsen na een zege in Toulouse. Met jaar RB INFERNO heeft ze eerder een outsiderskans. Ze mag echter wel de prestigieuze rood-witte kleuren dragen van de president van de VAE, Sheikh Khalifa bin Zayed al Nahyan. In deze koersen zijn er 14 vertrekkers.

 

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
2

Leave a Reply