Mons 27 oktober: 5 Topevenementen op één avond

Deze vrijdag is het puur genieten op de renbaan van Mons. Tien koersen, waarvan maar liefst de helft als een topkoers beschouwd mag worden. De Grand Prix de la Toussaint en de klassieke Grote Prijs der Vaderpaarden zijn de grootste aandachtstrekkers.

Mons heeft opnieuw de eer om het decor te zijn van de Franse Quintet-draverij. De finale van de Tour Européen Trotteur Francais heeft 16 deelnemers aan de start die strijden voor een prijzenpot van 120.000€. Grote namen als BIRD PARKER en ANNA MIX zijn van de partij. Zij worden gedreven door respectievelijk Jos Verbeek en onze huidige Belgisch kampioen Jules Jr Van Den Putte. UPPERCUT DE MANCHE, BOOSTER WINNER en SWEDISHMAN zijn klinkende namen die voor Franse topsport op Belgische bodem kunnen zorgen.

Een half uur eerder kan de Belgische fokkerij zich in de kijker lopen met onze versie van de Breeders’ Crown. Deze Grote Prijs der Vaderpaarden kan voor KAELA VRIJTHOUT een mogelijkheid zijn om revanche te nemen voor haar pech in de Darby. In de prijzenpot van deze tweede reeks van de Triple Crown zit 35.000€.

De meeting begint met de smaakvol genoemde Prijs Moët et Chandon. Over 2.850 (48.000€) is dit dé koers van het naseizoen voor GOSIP SIDNEY. Golden Gosip vindt hier mooie koersvoorwaarden. Toch moet hij door de scherp ingeschreven Fransen en Zweden vanop de tweede rij vertrekken. Met het nummer 1 is DJALI BOKO voor Lutfi Kolgjini een opvallende naam.

Daarna is het uitkijken naar de Prix Geciloc die met 12.000€ aan prijzen ook een prachtkoers is geworden. HIGHNESS WORTHY mag het als kersverse Talpe-winnaar opnemen tegen CLEMENZA AM die op Waregem Koerse tweede werd in de GP van de Stad Waregem achter BIRD PARKER.

Ook na het Premium-luik blijft de meeting even leuk. Het allereerste Trofee der Tweejarigen is koers acht en hierin zien we onze eerste jaargansleider LOVER BOY aan het werk. Het broertje van Kartoon won op 15 oktober de Preis der Winterfavoriten in Gelsenkirchen en lijkt een fantastische belofte.

 

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
2

Leave a Reply