Prix de Bretagne – Coup de Théatre

De eerste kwalificatierace voor de Prix d’Amérique, de Prix de Bretagne (Vincennes – zondag 19/11/17) heeft heel wat stof, vragen, opmerkingen doen opwaaien…

Vooreerst was er NUNCIO die al dan niet ging meedoen. Op woensdag 15/11 waren er artikels te lezen dat NUNCIO, de 6 jarige Amerikaanse kampioen van Stefan Melander, aangemeld was om deel te nemen aan deze Prix de Bretagne. Eindelijk, het lang verwachte duel tussen de twee superkampioenen BOLD EAGLE en NUNCIO ging dan toch eens gebeuren op de piste van Vincennes. Blijdschap was van korte duur toen de dag erna dan nieuwe artikels verschenen dat NUNCIO dan toch forfait heeft gegeven. Een artikel die op hoongelach werd onthaald in bepaalde kringen… Erger nog, geruchten deden al de ronde dat NUNCIO zelfs de Prix d’Amerique (weeral) niet als objectief had maar deze werden onmiddellijk afgewezen door trainer/eigenaar Stefan Melander.

 

Zaterdag 18/11/17, een tweede opmerkelijk feit voor de Prix de Bretagne. Frank Nivard, die betrokken was in een valpartij op vrijdag 17/11 te Vincennes, had te veel last van de opgelopen blessures en gaf forfait voor de races van dit weekend. Dus geen Prix de Bretagne voor hem, en geen Frank Nivard aan het stuur bij BOLD EAGLE. Pilarski had onmiddellijk een klepper om Nivard te vervangen, niemand minder dan BJORN GOOP, de Zweedse topdriver die tot dan altijd met de rivaal TIMOKO had gereden op dit niveau. Iets om naar uit te kijken dus!

 

Zondag 19/11/17, ‘s morgens… een tweet wordt de wereld ingestuurd door Pierre Pilarski met bericht dat BOLD EAGLE last had van een abces aan het linker achterbeen en er dus kans was dat hij niet ging starten. De dierenarts had wel groen licht gegeven daar het abces gekuist was… Eindbeslissing ging toen genomen worden na de tweede heat, die ongeveer 1 uur voor de race ging gebeuren. Na die tweede heat kon Bjorn Goop melden dat Bold Eagle niet 100% was en met deze info werd beslist door de entourage om BOLD EAGLE als non-partant te verklaren. Een klein bommetje die de gokkers op de sociale media moeilijk konden appreciëren omdat alles maar zo laat werd beslist. Voor mij zijn dit mensen die door de verkeerde redenen van de sport houden want waarom zou er een risico genomen worden om BOLD EAGLE te laten lopen in (ocharme) de Prix de Bretagne, om dan mogelijk alles erger te maken en de ganse winter te moeten opgeven?

Door de forfaits van zowel NUNCIO als BOLD EAGLE, is de kans groot dat ze elkaar toch zullen bekampen in de volgende kwalifcatierace van 10 december, de Grand Prix de Bourbonnais.

 

Met al deze toestanden zouden we nog vergeten dat er de race zelf was. Deze werd op een sterke manier gewonnen door VALKO JENILAT, voor een sterke BILLIE DE MONTFORT en CHARLY DU NOYER. Deze drie paarden hebben dus al hun ticket beet voor de Prix d’Amerique van 28 januari 2018.

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Leave a Reply