Royal Ascot gaat van start

Van dinsdag tot zaterdag hebben we vijf dagen lang de mooiste vlakke galopmeeting van de hele wereld. In Ascot staan in totaal 30 rennen op het programma. Grote heritage handicaps worden afgewisseld met groepsrennen waarvan acht met groep 1 statuut. Niet alleen op ITV is alles live te volgen. Ook de Amerikaanse zender NBC kocht de livebeelden. In China is het ook live te volgen! En via Equidia zijn bijna alle koersen premium.

Hoog tijd voor een snelcursus:

 Dinsdag 20 juni: met drie groep-1 rennen de mooiste dag van de week. De beste milers komen aan de start in de Queen Anne Stakes. De Kings Stand Stakes is over 1000m de eerste grote sprint van de week voor alle leeftijden. De klassieke generatie strijdt in de finale van de milers: de St James’ Palace Stakes.

Toppers om te volgen: Ribchester en Churchill

Woensdag 21 juni: de Prince of Wales Stakes is de hoogst gedoteerde ren van de week. Een topduel tussen Coolmore en Godolphin: Highland Real tegen Jack Hobbs

Donderdag 22 juni: de meest historische ren is de Gold Cup. Over 4.000m is het kijken naar de beste stayers van de wereld. De winnaar van vorig jaar Order of St George is de ‘banker van de week’.

Vrijdag 23 juni: de Coronation Stakes over 1600m is de finale voor de driejarige merries in Europa. De Ierse Winter tegen de Franse Precieuse. Over 1.200m gaan in de Commonwealth Cup de snelste driejarigen aan de bak. Het is uitkijken naar Caravaggio di het opneemt tegen Blue Point en Harry Angel.

Zaterdag 24 juni: hoogtepunt van de dag is de Diamond Jubilee, de sprint voor oudere paarden over 1.200m. Limato zal in ieder geval zijn lievelingsgrond hebben.

 

 

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
5

Leave a Reply