Start van de Kuurnse Najaarsmeeting

De herfstkleren aan én naar Kuurne! Dit is wat de Belgische drafsport doet wanneer oktober in aantocht is. Het zit in ons bioritme gebakken dat Kuurne in de oktobermaand de zondagse drafkoersen in handen neemt. Vanaf 1 oktober kunnen we 12 meetings na elkaar genieten van de dravers op de Kuurnse baan.

De voorbije 16 seizoenen organiseerde Kuurne telkens zeven maanden na elkaar koers. Doorheen de feestdagen zal Kuurne deze keer een kleine pauze nemen en is de laatste meeting van dit jaar op 17 december. We kunnen dus spreken van een duidelijke afgeronde Herfstmeeting of Najaarsmeeting. Het hoogtepunt van het seizoen zal er vlug zijn! Op de derde zondag van oktober wordt traditioneel de Grote Prijs Talpe verreden. 15 oktober is dus de grote dag van het jaar op de Kuurnse baan. November wordt dan de maand van de Trofees. Op 5 november wordt er gestart met de 5- en 6-jarigen. Eén week later komen de vierjarigen aan de bak, terwijl 19 november de dag is waarop de driejarigen zich kunnen meten met elkaar. Op 26 november wordt het Stayerscriterium verreden. De tweejarigen kunnen een eerste jaargangsleider naar voren schuiven op 10 december.

De hippodroom van Kuurne heeft vanaf 1 oktober ook een nieuw restaurant. In de grote tribune is de tweede verdieping omgedoopt tot ‘Belle Vue’. Aan de hand van een ingangsticket en een verliezend wedticket worden er na de zesde koers telkens twee etentjes verloot.

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
11

Leave a Reply