Succesvolle start in Oostende

Het zomerseizoen in Oostende heeft zijn start niet gemist. De gezellige mix tussen draf, galop en muziek is ook dit jaar op schitterende wijze van start gegaan. Ook al moet de vakantie nog echt op gang komen, er was weer veel volk op de renbaan. Na maandenlange voorbereiding werd de goeie weg van de voorbije jaren verder gevolgd.

De drafbaan lag er nog niet meteen bij om toptijden neer te zetten. Maar de beste paarden wonnen hun koers. JUST LOVE GMC won met Gunter Loix de openingswedstrijd. Ze hadden een grote voorsprong en dit was ook het geval toen JACKPOT VRIJTHOUT voor de Campus Race Pigeon Farm kon toeslaan. Rik Depuydt had toen al een zege kunnen turven, want met HULK BROLINE zorgde hij ervoor dat Stal Monjoie aan het feest was. Gregory Célis zorgde voor een emotionele zege toen hij met INGE MATIC als eerste over de finish kwam. In de ‘groene drafkoers’ toonde Francis Neirinck zijn koelbloedigheid door met een perfecte timing en TITAN VEPIMI nipt te kloppen. Een neus was het verschil.

Maar Oostende komt nog meer tot leven als de volbloeden hun opwachting maken. Eigenaar Marc Steeland houdt van Wellington en zijn seizoenstart is geslaagd met de makkelijke zege van MON DESIR. Tweede werd hij met PEDREGALEJO die in de lange-afstandskoers NOBLE GALILEO en Christophe Dehens moest laten voorgaan. Een afstammeling van Galileo in ons land… Winnen was eenvoudig! De verkoopren was een sprint waarin COSTA FILEY en Jente Mariën het zo goed deden dat Ecurie Fievez de zesjarige ruin als nieuwe aanwinst nam. Met de Arabian Horse Organization (uit Saoedi-Arabië!) Summer Prize waren ook de Arabische volbloeden van de partij. MUNTASER AL KHALEDI was overgekomen uit Newmarket en pakte voor de Engelse trainer Philippe Collington de eerste zege mee. Een Engelse zege in Oostende, ook al zijn het nu andere tijden, het is een leuke knipoog naar het verleden.

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
21

Leave a Reply