Timoko schrijft geschiedenis… nog maar eens

We zullen weldra een woordenboek bij de hand moeten nemen om de prestaties van TIMOKO te kunnen bewoorden na zijn winst in de Criterium de Vitesse afgelopen zondag te Cagnes-sur-Mer.

Bij de start, met CALL ME KEEPER als non-partant, was TIMOKO weg als een kanonskogel en moest hij enkel OASIS BI voor zich dulden bij het ingaan van de eerste bocht. Bij het uitkomen van de bocht nam TIMOKO de koppositie van OASIS BI over. Toen waren er al supersnelle tussentijden gemeten. Bij het ingaan van de tweede en laatste bocht, plaatste UN MEC D’HERIPRE zijn versnelling en enkel TIMOKO kon die versnelling pareren. De rest was er toen al aan voor de moeite. TIMOKO had nog wat jus over en hield UN MEC D’HERIPRE de ganse laatste rechte lijn op een lengte achter zich en werd dus eerste in een tijd van 1.09.5. UN MEC D’HERIPRE, die stilaan opnieuw naar zijn topvorm aan het groeien is, werd een verdiende tweede en RED ROSE AMERICA kwam als derde over de meet na een mooie laatste rechte lijn. TREASURE KRONOS werd vierde voor UP AND QUICK en TIMONE EK. Deze zes paarden bleven allen onder de grens van 1.10.0!!!

 

 

Enkele noemenswaardige feiten na de koers:

  1. TIMOKO blijft ongeslagen in Cagnes-sur-Mer
  2. TIMOKO wint zijn 14e Gr. I wedstrijd.

    ©Herry Dominique

  3. TIMOKO is pas het tweede paard die aan 10-jarige leeftijd deze race weet te winnen. MEAULNES DU CORTA (2010) was het laatste paard die dit kon aan die leeftijd.
  4. TIMOKO wint voor de vierde maal deze Criterium de Vitesse (2013, 2015, 2016, 2017). Hij doet daarmee evengoed als OURASI en moet enkel UNE DE MAI voor zich laten die deze race vijfmaal na elkaar wist te winnen. (1969 tem 1973).
  5. TIMOKO verbeterde met zijn 1.09.5, het record van VARENNE (1.09.6), die in de editie van 2002 werd gelopen.
  6. TIMOKO kreeg na deze winst, officieel de uitnodiging om deel te nemen aan zijn 5e (!) ELITLOPPET, die de laatste zondag van mei plaatsvindt in Zweden waar hij dus normaalgezien NUNCIO en BOLD EAGLE als tegenstanders zal krijgen.

 

Dan rest er nog één vraag: waar eindigt dit??

Bravo aan deze kampioen!!!

 

 

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
1

Leave a Reply