Traders klopt Bold Eagle in fantastische 1’10”1

VINCENNES – Deze middag stond er in Vincennes de eerste grote afspraak op het programma met de Prix Marcel Laurent. Deze Europese koers op de grote piste met autostart werd gelopen over 2100 meter en had een prijzenpot van 120.000 euro. Grote favoriet was superkampioen Bold Eagle en hij werd uitgedaagd door Charly du Noyer en Traders. Vorig jaar kon Ave Avis, die onlangs in Mons aan de start kwam, deze koers nog winnen.

En van bij de start was er een mooi duel tussen Bold Eagle en Charly du Noyer. Zij vertrokken op de voet van 1’06”0! Bold Eagle nam de leiding waardoor Charly du Noyer een parcours in de rug kreeg van Bold Eagle. Ook Traders was snel vertrokken en hij trok vol vertrouwen met zijn jockey David Thomain ten aanval. Frank Nivard besloot Traders te laten passeren en zich in zijn rug te nestelen.

Op zo een duizend meter van de finish liepen deze kampioenen op de voet van 1’08”6. Een hele snelle chrono leek in de maak. Op dat moment was Baltic Charm al uitgesloten na een fout in de eerste bocht. Daar trok Bolero Love zich niets van aan en hij probeerde naar voor te trekken in het tweede spoor.

In de laatste 500 meter trok Bold Eagle ten aanval op de voet van 1’10”4, bergop inbegrepen! Ook de oortjes van Bold Eagle werden uitgetrokken want het werd snel duidelijk dat Traders zich niet zomaar zou laten verslaan. Toch leek Bold de bovenhand te nemen bij het inkomen van de laatste recht lijn. Traders kwam tot ieders verbazing goed terug en een stunt leek in de maak. Traders vocht voor wat hij waard was en kon Bold terughalen! Traders won deze Prix Marcel Laurent in een verbluffende 1’10”1.

Bold Eagle moest vrede nemen met een tweede plaats voor Bolero Love en Charly du Noyer. Vaderpaard Ready Cash verbaast opnieuw met maar liefst drie paarden bij de eerste vier. Tony Gio met onze Christophe Martens kon een mooie vijfde plek opeisen. Traders is een vierjarige Italiaanse hengst uit Ready Cash en Graziella. Hij is tevens ook de volle broer van onze Belgische darbywinnaar Jerry Mom. Met 1’10”1 verbeteren zowel Traders als Bold Eagle hun persoonlijk record.

Na de koers reageerde David Thomain kort voor de microfoon van Equidia. “Het is een heel hard en moedig paard en het is de eerste keer dat we zijn ijzers aftrokken. Hij komt goed terug en ik win de koers waarschijnlijk omdat ik in de laatste bocht goed weerwerk kon bieden en Bold in het tweede spoor kon houden.”

Sébastien Guarato probeerde zijn ontgoocheling niet te laten overheersen in zijn eerste reactie. “We zijn het niet gewoon van te verliezen maar moeten het toch aanvaarden. Het blijft een kampioen en ook Varenne en Ourasi hebben koersen verloren. Vandaag heeft hij hier ook een heel harde koers, ook al had hij gewonnen. En hij wordt hier ook maar net met een neus verslaan. Ook Bolero Love doet vandaag een harde maar goede koers. Uiteindelijk eindigen de vier favorieten op de eerste vier plaatsen. Het programma van Bold? Eerst de Prixde Bourbonnais, daarna de Bretagne en dan de Prix d’Amerique.”

 

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Leave a Reply