Voorbeschouwing 08/10/2016 Tongeren

Koers 1

De eerste koers is voorbehouden voor 3-jarigen die nog geen 800 euro gewonnen hebben. We zien hierbij twee debutanten aan de start: Jabori S en Joke De Star. Zij kunnen verrassen maar zullen hier vooral koerservaring moeten opdoen. Onze favoriet is dan ook op de tweede rij te vinden met het nummer dertien Jewel Up, deze Look De Star-merrie kon al eerder eens zegevieren in Tongeren(1609meter) maar moet nu bewijzen dat ze dit ook op de 2150 meter kan.

Daarachter plaatsen we dan Joepie Slipper die vijfdes wist te worden in de troostfinale van de Darby. Indien zij deze koers kan herhalen zal ze hier niet ver van de overwinning zijn. Jacardo Pearl liep al tweemaal in Tongeren en werd tweemaal vierdes. Toch was zijn tweede gevoelig beter als zijn eerste en indien hij deze progressie blijft aanhouden kan hij opnieuw voor een ereplaats meestrijden. Jay Caf EV kan hier zomaar verrassen aangezien hij voor het eerst aan Hanna Huygens gekoppeld wordt. Hanna staat op een voorlopig eerste plaats bij de drivers in Tongeren en kent deze piste dan ook als haar binnenzak.

Ook geven we graag Jybos D’Erpion hier graag nog een herkansing. Nadat hij zich op een correcte manier wist te testen ging hij bij zijn debuut in de fout. Hij zal zeker op revanche uit zijn en denken indien hij de fout kan vermijden ook zijn plaatsje zal behalen. Er zitten in deze koers nog meerdere paarden die indien ze niet in de fout gaan zeker hun plaatsje kunnen halen maar door hun jonge leeftijd en weinige koerservaring natuurlijk moeilijk in te schatten zijn.

Onze pronostiek: 13-15-10-11-3

koers-1

Koers 2

Acht vertrekkers in de tweede koers van de namiddag voor paarden die geen 14.000 euro gewonnen hebben. Fanidol Du Prairie wist haar laatste koers te winnen in Mons en verbeterde daarbij haar koersrecord tot 1.14.1 over 1750 meter. Vandaag moet zij bewijzen dat ze dit over de lange afstand ook kan. Zij heeft de goede vorm te pakken en kan hier haar tweede koers op een rij winnen. Zij zal het vuur aan de schenen gelegd worden door de heel regelmatige Girondine die naast haar vertrekt.

Fokke Zwartland maakte zijn vorige koers een ongelukkige fout, iets wat hem zelden tot nooit overkomt. Hij zal hier vandaag samen met Frank Van Den Bergh iets willen rechtzetten en ook hij moet voluit voor de zege gaan. Hennessy JP wisselt de goede met de minder goede prestaties af maar in een goede dag is hij tot veel in staat. Jimmy M. is import van Zweden en liep nog maar eenmaal in België bij zijn heroptreden en heeft nog wat tijd nodig om terug naar zijn beste vorm te groeien. Arcol De Londi en Canyon sprongen hun laatste twee koersen en moeten hier proberen de fout te vermijden en hun eigen koers te lopen. Net zoals Elyne Chip die zich in haar laatste drie koersen niet kon plaatsen.

Onze pronostiek: 4-8-6-3-1

koers-2

Koers 3

Opnieuw een moeilijk in te schatten verhaal in de derde koers met vijftien vertrekkers voor vierjarige paarden die nog geen 1.800 euro gewonnen hebben. De logische favoriet is voor ons Idamor Du Logis die zijn vorige twee koersen een goede prestatie wist neer te zetten. Hij heeft wel een ongunstig startnummer tien maar moet hier toch in staat zijn om de overwinning op zak te steken. International wordt nu getraind door Geoffrey Lermusiaux en wist een mooie tweede plaats uit de brand te slepen voor zijn nieuwe trainer. We vermoeden dan ook dat Geoffrey het paard naar zijn hand aan het zetten is en in de toekomst nog meer mooie prestaties zal afleveren.

Irish Williams is regelmatig, start op de eerste rij met het nummer acht, maar moet genoeg snelheid hebben om na de start een goede positie af te dwingen en deze vast te houden tot het einde. Il Diablo Reyshof heeft veruit het snelste record maar liep dit in Mons, en iedereen weet dat elk paard daar een seconde of twee sneller loopt dan op andere Belgische hippodromen. Als hij de fout kan vermijden moet hij toch in staat zijn om bij de eerste vijf te eindigen. Net als Iceland die vanop de derde rij zal starten. Hij is soms moeilijk te besturen maar deze Coktail Jet zoon heeft goede origine en die liegt normaal niet. Hij moet in staat zijn om de tegenstand te verrassen.

Indy Des Iles loopt telkens zijn koers en loopt bijna altijd in de prijzen. Toch is het wachten op een echte uitschieter van hem om eens een dichte ereplaats te behalen. Afwachten of hij hier zaterdag eens kan in slagen. Op de eerste rij is het uitkijken naar Ilario Vivant en Immensite Joyeuse die beiden een goede vorige koers liepen maar nog groen achter de oren zijn en eerst en vooral de fout moeten proberen vermijden.

Onze pronostiek: 10-11-8-5-14

koers-3

Koers 4

In de vierde koers wordt er gelopen over de lange afstand met op de eerste rij negen vertrekkers die nog geen 3.500 euro gewonnen hebben en op de tweede rij negen paarden die tussen de 3.500 en 7.000 euro gewonnen hebben (allen Franse dravers). Wij zoeken onze favoriet dan ook op de tweede rij aangezien daar enkele paarden de juiste vorm te pakken hebben.

Zoas Vetiver Danover,Bill Forgetiere en Bel Ami Merite. Zij wisten hun voorbije koersen ons te overtuigen om vandaag favoriet te zijn. Met enkele overwinningen en dichte ereplaatsen moeten zij in staat zijn hun handicap van 25 meter goed te maken. Toch zal het niet eenvoudig zijn met achttien paarden aan de start waardoor we mogelijks enkele verkeersproblemen zien tijdens de koers voor enkele paarden. Hier kunnen de paarden van op de eerste rij dan mogelijks profiteren en dan kijken we vooral naar Charlize Elji. Zij kan een tempo goed onderhouden en zo druk proberen zetten op de achtervolgers. Baron D’Aalter kende een mindere laatste koers maar liep daarvoor een fantastische laatste rechte lijn in Mons waar hij vanuit een tiende plaats nog de tweede plek kon veroveren. Hij wisselt de beste met de slechtste dagen af maar als hij in een goede dag is, kan hij meer dan zijn prijzengeld doet vermoeden.

Voor de andere ereplaatsen in deze koers schuiven wij vanop de tweede rij Brikville en Back Flip naar voren die beiden een goede laatste prestatie neerzetten. Toch zijn de paarden vanop de eerste rij hier vandaag niet kansloos aangezien een handicap van 25 meter niet te onderschatten is in deze categorie.

Onze pronostiek: 13-17-18-6-7

koers-4

Koers 5

In de vijfde koers over 1609 meter zien we negen vertrekkers met al enige koerservaring, tot 28.000 euro. In deze sprintkoers staat Express Slipper perfect ingeschreven maar met het nummer negen zal het toch een uiterst moeilijke opdracht worden om te winnen. Toch verwachten we deze merrie, die gekoppeld is aan Marc Huygens, aan de meet. Toch zal zij dan voorbij Bjarki Fra Malou moeten met dochter Hanna in de sulky. Bjarki heeft zijn twee vorige koersen gewonnen en liep daarvoor nog naar een uitstekende 1.14.8 in Tongeren op deze afstand. Hij is onze grote favoriet want ook zijn vorige koersen waren al in deze categorie.

Gunther Loix zal met Havana Palace ook willen meestrijden voor de zege en Havana Palace heeft volgens ons dan ook nog veel progressiemarge. Haar limieten zijn nog niet gekend, ze heeft veel snelheid en karakter te koop. Haar laatste koers wist zij trouwens een uitstekende derde plek op de hippodroom van Mönchengladbach te veroveren. Zij kan hier zeker meespelen voor de overwinning.

Gustafson MH loopt niet slecht maar lijkt op papier toch het onderspit te moeten delven tegen deze paarden. Hij moet mikken op een ereplaats al is hij recent veranderd van eigenaar(naar Cedric Lermusiaux) wat tot goede resultaten geleid heeft.

Onze pronostiek: 5-9-3-4-6

koers-5

Koers 6

In de zesde koers zal er opnieuw op twee startvlakken vertrokken worden over een afstand van 2650 meter voor de paarden tot 70.000 euro en 2675 meter voor de paarden met een winsom boven de 70.000 euro.

We zien als enige vijfjarige Highness Worthy die vanop de eerste rij zal starten. Deze oud-Darbywinnaar is een uitstekend paard met enorm veel klasse. Hij zal gereden worden door Hanna die haar eerste en voorlopig enige Darby kon winnen met hem. Hij kan hier vandaag zeker winnen aangezien hij klasse en uithouding te koop heeft. Toch zal hij het vandaag tegen oude(re) paarden moeten opnemen die pakken ervaring hebben maar niet altijd meer de paarden zijn die het geweest zijn.

Verder zien we Out Of Heaven en Speedy Du Perche op de eerste rij die beiden hun laatste koers al winnend konden afsluiten. Toch zullen ze moeten afrekenen met onder meer Quiceratie die op de tweede rij aan de start moet. Quicerati is een montéspecialist maar kan ook in de aangespannen rennen aardig uit de voeten, deze 12-jarige krijger heeft een ongelofelijk uithoudingsvermogen en zal dat hier vandaag nogmaals moeten bewijzen. Ook Premier Du Pont en Obelo Darche hebben een mooie carrière gehad maar lijken toch nog moeilijk op te kunnen boksen tegen het jongere geweld.

Onze pronostiek: 5-2-7-1-10

koers-6

Koers 7

Een mooi gevulde koers met zestien vertrekkers over 2150 meter autostart voor paarden die geen 4.100 euro gewonnen hebben in deze zevende koers. En deze keer komt onze favoriet vanop de eerste rij in de vorm van Issos Sofia. In zijn korte carrière was hij altijd dicht bij de overwinning indien hij de fout kon vermijden. Als hij hierin slaagt zal hij dus zeker  meespelen voor de zege.

Maar ook Icarus D’Erebus heeft al bewezen veel snelheid te hebben en met het uitstekende startnummer vijf kan hij hier zomaar deze koers winnen. Net als Idool EV die dicht tegen een nieuwe overwinning aanleunt. Iron Noon II heeft met het nummer acht een lastig startnummer maar is regelmatig.

Op de tweede rij zien we Glamour Rossignol die de beste laatste resultaten kan voorleggen, al betwijfelen we of Glamour hier echt kan meedoen voor de overwinning met het nummer 11. Vele paarden in deze koers hebben de laatste weken/maanden niet de beste resultaten bij elkaar gelopen en hopen in deze koers opnieuw aan te knopen met een goed resultaat.

Onze pronostiek: 3-6-7-11-4

koers-7

Koers 8

De achtste ren is een bereden ren met dertien starters waarvan 8 op de eerste rij tot 7.500 euro en vijf op de tweede ren met een winsom tussen 7.500 euro en 15.000 euro.

Boss D’Avran is een echte specialist in dit werk en kon ook vorige week eenvoudig winnen in deze discipline. Al moet hij nu wel 25 meter geven in plaats van zoals vorige week krijgen. Nog op de tweede rij zien we een andere specialist in de vorm van Tout Roule, hij is heel regelmatig en zal zeker ook hier weer zijn plaats opeisen.

Toch start onze favoriet onder het zadel van onze meervoudige kampioene Hanna, die deze dag met wat geluk vier koersen kan winnen, met Velvet Sautreuil. Hij maakte veel progressie onder het zadel en met 25 meter voorgift zal het moeilijk zijn om hem te kloppen.  Toch voorspellen we een mooi duel met Amyot De Gueron die met Celine Onghena een heel ervaren amazone krijgt op het zadel. Deze vijfjarige Franse ruin moet de fout vermijden maar daar slaagde hij met gemak in de twee vorige koersen met een tweede en eerste plaats tot gevolg.

Een goede outsider is Itoki Du Lombart die voor het eerst monté loopt, maar twee maanden geleden wel iedereen verbaasde met een uitstekende prestatie in de reeks van de Darby met een tweede plaats. Indien hij goed bereden gaat, kan hij hier misschien wel voor de verrassing van de dag zorgen.

Onze pronstiek: 6-1-11-10-7

koers-8

 Niet eens met onze voorspellingen? Twijfel niet en plaats uw pronostiek onder deze voorbeschouwing!

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Leave a Reply