Voorbeschouwing Darby 4-jaars

Open strijd met meerdere kandidaat-winnaars

Mons – Het is moeilijk om één paard naar voor te schuiven als absolute favoriet in deze koers. Verschillende concurrenten lieten een zeer sterke indruk na in de reeksen en zijn daarom moeilijk in te schatten ten opzichte van elkaar. Hierbij denken we dan vooral aan Cyriel d’Atom, Iyucca Vrijthout en Iron Vivant. Opvallend detail: Enkel Iyucca liep ook vorig jaar de finale van de Darby.

Iron Vivant(5) was impressionant in de reeks en deklasseerde hierbij Imuscle Vrijthout(3) en Inlove Vrijthout(12). Dat in een tijd van 1.13.7 wat van hem misschien wel het te kloppen paard maakt. Toch heeft ook Iyucca Vrijthout(4) een eerste kans. Sinds vorig jaar blijft deze ruin progressie maken en we zijn er zeker van dat hij nog kan verbeteren. Hij wist zich al eind juli te kwalificeren en werkt sindsdien naar deze koers toe. Hij won op de grote dag in Mons een heel sterk bezette koers maar ontgoochelde op Waregem Koerse met een zevende plek.

Maar wat dan gezegd van Cyriel d’Atom(2). Vorig jaar wist hij nog de troostfinale te winnen en dit jaar staat hij dus duidelijk een trapje hoger. Toch blijft zijn start een probleem en hiermee kan hij de koers wel eens verliezen. Indien hij een goede start kan nemen zal hij normaal nooit buiten de eerste drie paarden eindigen.

Normaal zal de zege voor een van deze favorieten zijn, maar er zijn nog kapers op de kust die voor een verrassing kunnen zorgen zoals een Igor Darby(6) die toch enigsinds verrassend een reeks kon winnen. Hij kan misschien profiteren van een uitstekend startnummer om zich in de rug van Iron Vivant te nestelen. Inox EV(7) zal op zijn best moeten zijn als hij zijn derde plek van vorig jaar wil herhalen.

Imuscle Vrijthout(3) is vorig jaar lang gekwetst geweest maar lijkt nu klaar om opnieuw te schitteren op het hoogste niveau. Mits een goed parcours kan hij de favorieten misschien wel het vuur aan de schenen leggen.

Op de tweede rij is de opvallendste naam uiteraard Inlove Vrijthout(12). Hij is onze Paul Hayen winnaar van 2015. Vorig jaar reed hij misschien wel de beste koers uit zijn carrière op deze dag. Sindsdien heeft hij nog enkele goede koersen gelopen, maar het is heel opmerkelijk dat hij zich in de reeksen niet kon plaatsen op de eerste rij. Hij lijkt niet zijn grootste vorm te hebben al blijft het een klassepaard dat hier zomaar opnieuw kan winnen.

Icon Vrijthout(10) was de eerste generatietopper maar kon haar progressie nooit verder zetten, zij zal vanop de tweede rij starten en zal moeten mikken op een ereplaats. Voor de andere paarden op de tweede lijn wordt het een moeilijk verhaal want zij lijken toch gedeklasseerd door de paarden op de eerste rij.

Onze pronostiek: 4-5-2-3-6-12-7

Niet eens met ons? Zet uw pronostiek hieronder! darby4jaars

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Leave a Reply