Voorbeschouwing koers 1-4 Kuurne zondag 23 oktober

Koers 1: Kan Rik Depuydt winnen met Bichie Du Lombart?

Twaalf vertrekkers in de eerste sprintkoers van de namiddag. Op de eerste rij zien we Ine Zwartland die twee weken geleden nog een uitstekende tweede plaats behalen in Kuurne. Toch mist zij wat pure snelheid om over 1800 meter de overwinning te claimen. Tenzij ze natuurlijk haar progressie blijft maken. Dan schuiven we eerder Biche Du Lombart naar voor die een uitstekende laatste indruk naliet in Mons met een mooie derde plaats.

Op de tweede rij kijken we vooral naar Cricket Ball die over deze afstand al het meeste speed liet zien. Ook Bienvenue Elve heeft snelheid maar blijft soms moeilijk in te schatten. Net zoals Gipsy D’Hoeve. Indien hij de fout kan vermijden doet hij mee voor de ereplaatsen. Nog twee kanshebbers zijn Haroun Du Val en Jailey D’Astene indien ze hun drafgangen kunnen bewaren.

Onze pronostiek: 7-12-5-10-3

koers1

Koers 2: Jr Walker “E” favoriet indien hij fout kan vermijden.

Opnieuw twaalf dravers aan de start over 1800 meter in de tweede koers. Baron Daluco kon zijn debuut winnend afsluiten, kon daarna niet overtuigen en is nu aan een wederoptreden toe na een jaar afwezigheid. Kan hij zijn tweede debuut opnieuw winnen? Dan zal hij wel moeten afrekenen met onder meer Icone LJ. Zij is heel regelmatig en doet telkens mij voor de ereplaatsen. Nu zal ze op meer proberen mikken.

Voor Hideaway Volita is het de eerste koers voor haar nieuwe eigenaar Philip Uyttendaele. We zijn ervan overtuigd dat zij zal willen schitteren en haar vorm van juni en juli weer zal willen tentoonspreiden.  Happy Photo kent de renbaan van Kuurne als haar broekzak en wil zeker meestrijden voor een mooie uitslag.

Iree Zwartland kon begin oktober nog een mooie tweede plaats wegkapen in een gelijkaardige koers en zal deze prestatie op zijn minst willen herhalen. Maar ook Cupido D’Or zit steeds dichter tegen een eerste overwinning aan. Immensite Joyeuse lijkt na drie galoppades nu de juiste drafgangen gevonden te hebben en moet haar progressie nu verderzetten met goede ereplaatsen. Of kan Marc Huygens verrassen en zomaar meestrijden voor de overwinning? Jr Walker E is de jongste van het pak en zagen we al op een goede manier een koers winnen maar hij is een paard met een handleiding. Indien hij de fout kan vermijden is hij het paard met misschien wel het meeste talent in dit lot.

Onze pronostiek: 12-11-1-7-8

koers2

Koers 3: Great Vivant vol voor de overwinning

De derde ren is een bereden ren over 2325 meter voor paarden die geen 8.000 euro gewonnen hebben en 2350 meter voor de paarden die tussen de 8- en 21.000 euro gewonnen hebben.
Op de eerste rij zijn er drie starters met Great Vivant die zich de laatste maanden meer en meer op deze discipline toelegt met enkele mooie resultaten als gevolg, zoals zijn overwinning in Tongeren begin deze zomer. Hij krijgt nu 25 meter voorgift en moet samen met Kelly Myle hiervan profiteren om mee te spelen voor de overwinning. Gearless en Utopie De Mouty moeten proberen in zijn spoor te kruipen en zich te laten meeslepen tot het einde.

Op de tweede rij kijken we vooral naar Utop Du Hauty die hier de kans krijgt om zijn goede resultaten in de aangespannen rennen nu om te zetten in de bereden rennen. Darkon maakte een goed wederoptreden en moet nu laten zien dat zijn conditie weer naar zijn beste niveau aan het groeien is. Voor Halisia Corleone is het een debuut in deze discipline dus we kunnen moeilijk inschatten wat ze waard is onder het zadel.

Onze pronostiek: 1-7-6-4-3

koers-3

Koers 4: Icare T, Akwood Carterie of toch maar Duc De Lahaye

Zestien deelnemers in de tiercé van de namiddag met een uitgesproken favoriet. Icare T en Jules Van Den Putte kunnen maar liefst hun zevende overwinning behalen dit jaar uit negen starts. Dit duo lijkt elkaar perfect aan te voelen en we zien niet in wie hun hier kan komen kloppen. Of het zou Akwood Carterie moeten zijn die met Rik Depuydt nu ook de smaak van de overwinning te pakken heeft. Hij start wel met een minder gunstig nummer acht dus hij zal snel moeten zijn achter de startauto. Maar hij is in principe de snelste van het pak dus dat zou geen probleem mogen vormen.

Gilles Power kon twee weken geleden over deze afstand een mooie derde plaats behalen in een meer dan behoorlijke 1.17.6 en moet hier vandaag ook aan de meet kunnen zijn.  Grand Grain maakt hier na drie maand zijn wederoptreden en hoopt terug zijn goede benen van begin dit jaar terug te vinden maar het is afwachten of deze drie maanden hem terug in optimale conditie gebracht hebben.

Helena Des Vents had vorige week de koers tegen maar moet in staat zijn om een ereplaats te behalen. Duc De Lahaye moet het tegen de oudere paarden opnemen maar is een jonge draver met veel potentieel. Hij kan hier vandaag zeker meespelen voor de overwinning.

Onze pronostiek: 5-8-15-16-6-7

koers-4

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Leave a Reply