Voorbeschouwing koers 5-8 Kuurne 23/10

Koers 5: Bolero Des Hayes voor drie op drie

Elf Franse dravers aan de start over 2300 meter autostart in de vijfde ren. Bolero Des Hayes is het te kloppen paard met twee overwinningen al deze week. De grote vraag is natuurlijk hoe hij deze opeenvolging van koersen blijft verteren. Is dit de koers teveel of kan hij voor een onvervalste hattrick zorgen? Naast hem start met het nummer tien Charisma D’Eriann. Hij rijgt de ereplaatsen aan elkaar in Mons, Saint-Omer, Amiens en Le Touquet en probeert nu ook Kuurne te veroveren.

Op de eerste rij start Bolivia Cordiere met het nummer acht en kan zeker meespelen voor de plaatsen want zij is een heel regelmatig paard. Aan de andere kant van de baan zal Bel Ami Merite starten met het nummer één. Voor hem zal het geen gemakkelijke koers worden want hij durft onregelmatig presteren.

koers-5

Onze pronostiek: 11-10-8-5-1

Koers 6: Harlotje Wynendale voor haar tweede overwinning in oktober

In de eerste koers over de lange afstand zien we twaalf vertrekkers aan de start. Vijf op de eerste rij en zeven op de tweede rij.

Op de eerste rij springt youngster Djohny De Pittem in het oog. Hij kende een moeilijke start van zijn carrière maar was uitstekend in zijn laatste twee koersen. Toch ziet hij nog iets te groen achter zijn oren denken wij. Ischi Zwartland is onregelmatig maar in een goede dag kan ze hier zeker verrassen.

Op de tweede rij zien we Iborg DC en Harlotje Wynendale als grootste kanshebbers. Iborg DC werd uitstekend tweede in Mons maar heeft een maand niet meer gelopen. Dat in tegenstelling tot Harlotje Wynendale die in oktober al een overwinning en een derde plaats op zak heeft. Zij zal zeker opnieuw vol voor de overwinning gaan. Charlize Elji kan heel goed voor een lange tijd hetzelfde tempo aanhouden dus misschien is 2875 meter wel een voordeel voor haar.

Ook Blitzy Williams en Gommery mogen enkel tevreden zijn met een plaats in het prijzengeld.

Onze pronostiek: 11-7-3-9-5

koers-6

Koers 7: Wie legt Go Star wat in de weg?

Twaalf goede paarden aan de start in ren zeven over 2300 meter met als grote onbekende Ariana Trojborg. De Deense merrie staat hier voor haar debuut in België in de kleuren van stal Monjoi van Wim Vermaut. Zij zal zeker willen schitteren in haar eerste koers in België maar moet natuurlijk kunnen omgaan met de omstandigheden op de hippodroom van Kuurne.

Zij zal dan wel moeten afrekenen met Go Star. Hij leverde een indrukwekkende overwinning af twee weken geleden in Mons en is dan ook onze favoriet. De hengst van Sea Coast Horses vormt een succesvol duo met Kristof Depuydt en zij wonnen exact 15 van hen 30 koersen samen. Een mooi gemiddelde.

Hennessy JP is na Go Star een tweede Belg op de eerste rij en is er telkens bij aan de meet. Toch heeft hij het niet eenvoudig om te winnen. Carla Burgerhyde zal zeker snel willen starten en zal proberen de juiste rug vinden om op het einde toe te slaan.

De andere paarden zullen strijden voor de ereplaatsen tenzij een van hun voor een uitschieter kan zorgen want op basis van de laatste resultaten zullen zij het toch moeten afleggen.

Onze pronostiek: 8-7-4-6-9

koers-7

Koers 8: Ideal Pont Vautier verdient een herkansing

Voor de afsluitende ren staan er maar liefst vijftien deelnemers aan de start die achter de auto zullen vertrekken voor 2300 meter.

Favoriet is Ideal pont Vautier die we zijn laatste koers kunnen vergeten. Hij heeft het meeste kwaliteiten en moet normaal in staat zijn om deze koers te winnen. Gella Dv groeit naar haar beste vorm maar wint niet veel koersen. Daarnaast zien we de driejarige Jag De Morgane ook als een van de kanshebbers. Hij heeft nog slechts vier koersen gelopen waaronder een winnend debuut, twee reeksen van de Darby en de finale van de Darby. Hij kan nu laten zien wat hij waard is tegen oudere paarden.

Net als Diego Maradon en Open Access die ook beiden drie jaar zijn. Diego Maradon heeft een minder succesvolle Franse tournée achter de rug en Open Access probeert na Duitsland nu België te veroveren. Hij miste wel zijn koers in Mons en ook begin oktober kon hij niet overtuigen hier in Kuurne.

Techar heeft geen gemakkelijk startnummer, maar moet in staat zijn om mee te spelen tot aan de finish voor de overwinning. En ook Happy End moet in staat zijn om een ereplaats te veroveren al heeft hij met nummer negen een heel ongunstig nummer en moet hij bovendien starten in de rug van debutante Business Girl.

Bayadere Du Corta liet in het verleden zien dat ze over snelheid beschikt, maar durft nog in te fout te gaan. Indien ze dit kan vermijden kan ze hier zomaar winnen.

Onze pronostiek: 14-10-11-8-13

koers-8

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Leave a Reply