Voorbeschouwing koers 8-9-11 Mons 27/09/2016

Er staan maar liefst twaalf Premiumkoersen op het programma in Mons. Hieronder kan u onze voorbeschouwing en pronostieken lezen van koers 8, 9 en 11. Niet akkoord met onze pronostiek? Reageer onderaan het artikel en laat uw eigen pronostiek na.

Koers 8: Prix Enghien

vertrekkersmons

Twaalf vertrekkers in deze achtste ren met enkele leuke namen ertussen. Winnares van de Darby der 4-jarigen in 2015 Britney Ronvillais liep op 16 september sinds het eerst in vijf maanden en kende een ongelukkige koers. De soms moeilijk te besturen Britney liep na een mindere start een goede koers maar zat in de laatste rechte lijn ingesloten en kon zich niet plaatsen. Toch was het zeker een bemoedigende koers na een lange afwezigheid. Indien ze met het uitstekende nummer vier een goede start kan nemen zal ze zeker meestrijden voor de ereplaatsen.

Maar dat kan zeker ook gezegd worden van het nummer zes Belgian Beauty. Deze vijfjarige merrie ontgoochelde op Waregem Koerse met een galoppade, maar heeft zeker de kwaliteiten en de uithouding om mee te spelen voor de overwinning.

Dat kan ook gezegd worden van Vis a Vis met het nummer drie. Hij wist zijn laatste koers begin september in Mauquenchy te winnen ook over de afstand van 2850 meter. Cyriel d’Atom sprong zijn laatste twee koersen en start op de tweede rij. Indien hij bij de start niet in de fout gaat heeft deze vierjarige ruin zeker kansen om vanuit de tweede rij met het nummer elf mee te strijden voor de dichte ereplaatsen.

Velin Du Roc heeft met nummer acht een minder gunstig nummer maar wist op 14 augustus in Mons over 2850 meter een verbluffende 1.13.8 te lopen en versloeg daar onder meer Belgian Beauty, Ukase Du Ravary, Taupin, Aslak en Choriste Du Trio. Dat zijn allemaal concurrenten die hij hier opnieuw in de ogen zal kijken. Indien hij deze prestatie kan herhalen speelt hij mee voor de overwinning.

Onze pronostiek: 6-8-12-11-4

Koers 9: Prix Cordemais

monskoers9

In de negende ren zullen er tien vertrekkers aan de start staan met Balamanco als onze grote favoriet. Deze achtjarige Nederlandse draver misstapte zich op Waregem Koerse en maakte hierdoor de fout. Daarvoor wist hij zesmaal op rij te winnen en we zien niet wie hem hier van de overwinning kan houden. Het enige minpunt is zijn startnummer één.

Het grootste gevaar zal ook uit Nederlandse hoek komen in de vorm van Cezar H en Eusebio Transs R. Cezar H, met het nummer 2, presteert soms wisselvallig maar is een uitstekende draver. Bovendien is driver Sven Hoste aan een uitstekend jaar bezig met een ongezien winstpercentage van boven de 50%.

Eusebio Transs R is degene die het duel met Balamanco kan aangaan voor de overwinning. Met het moeilijke nummer acht zal het niet eenvoudig zijn, maar op Waregem Koerse wist hij ons zeker te overtuigen met een tweede plaats na Diction Des Iles die in grote vorm is.

Horizon Du Lauzet wist weer aan te knopen met de overwinning in zijn laatste koers maar start hier wel met nummer negen. Indien Balamanco snel van start kan gaan en Horzion Du Lauzet in zijn rug kan blijven plakken hij een dichte ereplaats kan ambiëren.

De zweedse ruin Tom T. Hall zal zijn beste niveau moeten halen als hij wil meespelen voor de overwinning. Hij wist wel in zijn vorige koers Daylight Sonata achter zich te houden. Voor Dashmine Lobell en Pitti Up wordt het een moeilijke koerse maar kunnen altijd voor een verrassing zorgen.

Pronostiek: 1-8-2-9-7

Koers 11: Prix Cabourg

monskoers11

Tien vertrekkers in de elfde ren van de dag met enkele uitstekende paarden en twee oud Darbywinnaars aan de start: Enzo Trafo en Highness Worty.

Toch komt onze favoriet opnieuw uit Nederland: Bullseye van stal Monjoi liet een erg sterke indruk na in zijn vorige koers waar hij de tegenstand volledig domineerde en met zo een viertal lengten kon winnen voor Diction Des Iles. Indien hij deze koers kan herhalen zal hij moeilijk van de overwinning te houden zijn. Al krijgt hij wel serieuze tegenstand onder meer van Crack Summerland. Deze Nederlandse ruin heeft al maandenlang een uitstekende vorm te pakken maar moet nu wel vanuit de rug van Rambo San met nummer negen vertrekken. En deze Rambo San is toch niet meer het paard dat hij ooit geweest is.

Dan zien we Enzo Trafo misschien wel in staat om het spoor van Bullseye te volgen. Enzo Trafo staat hier perfect ingeschreven, heeft veel snelheid en uithouding en moet in staat zijn om mee te strijden voor de overwinning. Maar wat dan gezegd van die andere darbywinnaar Highness Worthy. Een schitterende draver die telkens opnieuw goed zijn koersen uitkiest en altijd gespaard is gebleven van te veel of te harde koersen. Zijn limieten zijn dan ook nog ongekend en vormt samen met Hanna Huygens een onafscheidelijk duo.

Vader Marc zal aantreden met Synistro die in zijn vorige koers geen slechte indruk naliet en hier zeker een ereplaats moet kunnen behalen.

Pronostiek: 4-6-9-5-7

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Reacties:

  1. Simon says:

    Vanaf vijf uur zijn de koersen te volgen via Equidia

Leave a Reply