Voorbeschouwing Kuurne 09/10/2016

Koers 1: Cupido D’Or voor zijn eerste overwinning?

In de eerste koers zien we zes vertrekkers op de eerste rij die nog geen 300 euro gewonnen hebben en op 25 meter zien we er nog zes die nog geen 1500 euro gewonnen hebben. Allen zijn ze drie of vier jaar en we zien op de eerste rij dan ook twee debutanten. Icarus en Joy Ridder De YH, die beiden op een correcte manier de test doorstonden, zullen hier hun eerste passen zetten in de koers.

Op de tweede rij valt onmiddellijk Cupido D’Or op die nog maar tweemaal aan de start kwam maar al eens tweede en al eens derde kon worden, een overwinning kan dus niet lang meer uitblijven. Chilling Rainbow is het enige paard in deze koers die al eens kon winnen maar hij is een paard met een moeilijke handleiding. Hij moet proberen de fout te vermijden en dan kan alles.

Ischi Zwartland heeft veruit het snelste record met 1.16.3 maar dat was in Mons, toch heeft hij in zijn laatste twee koersen geen verpletterende indruk kunnen nalaten. Ice Lagon DC liet al enkele mooie resultaten optekenen, maar liep sinds eind juli niet meer dus we kunnen dit gerust een wederoptreden noemen.

Il Mio Amor Jonath is een outsider maar zeker niet kansloos in deze koers.

koers1-kopie

Onze pronostiek: 2-7-11-9-12

Koers 2: Innemie gaat voluit voor de zege!

Zelfde voorwaarden in de tweede koers met opnieuw twaalf vertrekkers. Toch zitten in deze koers enkele paarden die in hun laatste koersen een goede indruk nalieten. Dan kijken we in de eerste plaats naar de paarden op de tweede rij.

Innemie is een Pittman-dochter die op dreef begint te komen en waarvan we het laatste nog niet gezien hebben. Zij heeft hier vandaag een eerste kans. Imperator Star heeft een heel sterk record, gelopen in Mons, en komt steeds dichter bij de overwinning. Maar dat kunnen we zeker ook zeggen van Icecat Base.

Jane D’Atom liet al eens een vlaag van haar klasse zien en moet dit nu ook op de renbaan van Kuurne proberen. Zij zou wel eens kunnen groeien tot het beste product van moeder Rita. Imagine Van Herend blijft steeds draven maar komt soms wat geluk tekort voor een korte ereplaats te behalen. Als hier iemand voor de verrassing kan zorgen met haar is het wel Dries Devolder.

Op de eerste rij zagen we enkel Imbatable van Sea Coast Horses al een mooi resultaat lopen. Als hij progressie heeft gemaakt sinds zijn laatste koers, met 25 meter voorsprong, en de langere afstand goed verdraagt, kan hij de paarden van de tweede rij verrassen.

koers2-kopie

Onze pronostiek: 12-10-11-4-8

Koers 3: Kan iemand Buzzi Sild bedreigen?

In de derde koers zien we onze montéspecialisten aan het werk. Twee vertrekkers om 2300 meter en zes op 2350 meter. Sinds Buzzi Sild bereden wordt heeft hij zijn tweede jeugd gevonden. Vorige week kon hij in deze discipline nog imponeren in Amiens. Een hele sterke prestatie over 2900 meter in 1.16.0! Dat verdient toch alle lof. We zien dan ook niet in wij van zijn zeven concurrenten hem kan komen kloppen.

Synistro heeft in zijn carrière nog niet veel monté gelopen, maar telkens hij dit deed was het wel met een bemoedigend resultaat. Kan hij in deze koers verbazen? Net als Rambo San trouwens die het steeds moeilijker krijgt om een dichte ereplaats te lopen, maar het dus nu monté zal proberen. Deze oude krijger liet zijn beste resultaten in 2016 dan ook monté noteren.

Queiros De Nancras is een echte specialist in dit werk en kan hier vandaag zeker meestrijden voor een ereplaats. Ook Strogoff komt naar België om opnieuw zijn beste vorm te zoeken. De twee paarden op de eerste rij moeten proberen om Buzzi Sild zo lang mogelijk af te houden en van hun voorsprong gebruik proberen maken. De andere paarden moeten proberen Buzzi Sild zo lang mogelijk te volgen.

In deze koers zit dan ook maar één echte topfavoriet en alle anderen zullen in zijn rug willen meegaan. Aan Buzzi Sild om ze die kans niet te geven.

Onze pronostiek: 3-8-7-4-5-6

koers3-kopie

 

Koers 4: Zet Icare T zich door?

Zestien deelnemers aan de start in de tiercékoers van de namiddag met paarden die nog geen 4.750 euro gewonnen hebben.

En onmiddellijk schiet vanop de eerste rij Icare T met J.Jr Van Den Putte in het oog. Zeven starts, vijf overwinningen, een tweede en een derde plaats. Uitstekende resultaten van deze vierjarige ruin. Trainer Corty is dan ook aan een uitstekend jaar bezig met een derde plaats bij de trainers als gevolg. Hij kan hier mogelijks weer een overwinning bijtellen.

Dan zal hij wel moeten afrekenen met Il Monde Ev en Gunther Loix. Hij start vanop de tweede rij wat een nadeel is, maar zijn laatste resultaten laten het beste vermoeden als we even zijn uitsluiting vergeten in zijn voorlaatste koers.

Twee favorieten dus in deze koers en daarachter krijgen we een heel open strijd met een pak paarden die in aanmerking komen voor de ereplaatsen. Hierbij denken we op de eerste rij aan Bamba Des Hayes en Banco De Ver en op de tweede rij aan Herparine Bell, Barfleur en Gstar La Humelle. Toch zijn er nog anderen die hunzelf kunnen overtreffen zoals Open Access of Ful Vivant.

Onze pronostiek: 8-13-14-7-3

koers4

Koers 5: Crack Du Lombart en Dictions Des Iles kruisen de degens!

Tien steengoede koerspaarden aan de start in de vijfde koers tot 55.000 euro. Diction Des Iles zit de laatste maanden in de vorm van haar leven met onder andere winst op Waregem Koerse. Deze prachtige merrie uit Pittman & Isora De Beaufort is hier vandaag dan ook het te kloppen paard.

Crack Du Lombart verloor in zijn vorige koers even zijn goede benen maar Joeri De Laender heeft al meermaals bewezen een gouden duo te vormen met hem. Zij konden samen al zo een dertigtal overwinningen op hun palmares schrijven, een indrukwekkend cijfer toch. Als er één paard Diction kan bedreigen moet hij het wel zijn.

Adriana Chip ontgoochelde op Waregem Koerse maar liet in Zweden al meermaals zien dat ze uit het goede hout gesneden is. Als zij zich kan aanpassen aan onze Belgische hippodromen zal ze zeker nog van zich laten spreken.

Massimo Arickx en Coktail Canthis zijn er al in geslaagd te verrassen in een soortgelijke koers en zullen hier vandaag opnieuw alles uit de kast halen. Dat kan ook gezegd worden van Contador N.L. en Kristof Depuydt. De soms wisselvallig Contador N.L. van de Campusstal kan in een goede dag uit het niets de zege binnenhalen. Becky’s Serious kan meespelen oor de ereplaatsen.

Onze pronostiek: 4-2-3-5-7

koers5

Koers 6: Succesvol wederoptreden voor Isolabella en Bisou D’Hasard?

Voor zestien paarden die nog geen 1.900 euro gewonnen hebben is deze koers de kans om hun talent te laten zien. Daarvoor kijken we uit naar het wederoptreden van Isolabella die bijna een jaar buiten strijd was. In haar debuutkoers kon zij gemakkelijk winnen maar in haar tweede koers sprong ze jammerlijk weg. Nu zal Marnix De Groote haar opnieuw buiten brengen en waarom zou dit niet opnieuw met een zege kunnen?

Maar eigenlijk kunnen we hetzelfde verhaal ook over Bisou D’Hasard schrijven. Ook hij kon winnen bij zijn debuut en werd in zijn tweede koers vijfdes. Daarna liep hij bijna een jaar niet en hij zal nu proberen opnieuw te scoren bij zijn heroptreden.

Hallucination werd mooi getest in Mons maar met een debutant is het altijd afwachten.

Met het nummer acht zien we nog een serieuze kanshebber met Humanie AS. Het is de eerste keer dat zij vanuit Tongeren naar Kuurne zal komen en het is afwachten hoe ze het op deze piste zal doen. Toch liet zij al een paar uitstekende indrukken na in haar eerste koersen en mits een goede start kan zij zeker meespelen in de voorste gelederen.

Op de tweede rij zien we Invit Keller DH die onmiddellijk kon winnen bij zijn debuut in Oostende maar dat is ondertussen ook al weer bijna twee maanden geleden. Het is ook afwachten hoe goed hij linksom kan draaien. Bella Graux is nog zo een vaste klant in Tongeren, maar zij heeft toch al enige ervaring op andere pistes. Haar laatste koersen waren hoopgevend en ook vandaag zal ze haar steentje willen bijdragen in de koers. Zij heeft de pech om met het nummer zestien te moeten starten.

Onze pronostiek: 5-6-16-8-12

koers6

Koers 7: Eindelijk een overwinning voor Un De Plus?

Elf vertrekkers in de zevende koers tot 18.000 euro. Un De Plus is heel regelmatig enkel een overwinning ontbreekt nog om zijn opgang compleet te maken. Bavaria Du Moulin loopt sinds maart in ons land en na al met zes verschillende drivers gelopen te hebben is het nu de beurt aan Hanna om er eens mee uit te pakken. Kan zij net zoals Christoff Thijs er ook mee winnen?

Arno Mondo SY kwam op de grote dag in Mons wat tekort tegen Indo Loco, Iyucca Vrijthout,… maar loopt hier vandaag toch tegen een andere categorie paarden. We verwachten hem zeker aan de meet. Abachi Atac lijkt wat uit vorm maar kan in goede dagen zeker meelopen tot aan de finish.

Heel wat paarden hebben geen sprekende resultaten behaald in hun laatste koersen en hopen allemaal om terug aan te knopen met een hoopgevend resultaat.

Onze pronsotiek: 7-4-8-5-2

koers7

Koers 8: Drie paarden voor één overwinning!

Afsluiten doen we met een sprintkoers over 1800 meter voor paarden die geen 6.250 meter gewonnen hebben. Hierin lijkt het op een duel tussen drie paarden uit te draaien. Akwood Carterie en Highlight op de eerste rij en Giant Du Prairie op de tweede rij. Zij konden alle drie hun laatste koers te winnen en beschikken bovendien over het meeste snelheid. Zij moeten maar onder elkaar uitmaken wie er op plaats een, twee of drie over de meet komen.

Toch zal Flipper ook zeker een woordje willen meespreken bij deze drie tenoren want ook hij wist zijn laatste koers op overtuigende wijze te winnen in Kuurne met Sébastien Grisez.

Grovy Van Herend en Hunter Green DH zien we de kleine ereplaatsen wegkapen.

Onze pronostiek: 6-7-13-9-12

koers8

Paard van de dag: Buzzi Sild

Niet eens met onze pronostiek? Reageer hieronder en laat ons uw pronostiek weten!

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Leave a Reply