Voorbeschouwing Mons 10/01/2017

Koers 1: Dano Noa moet deze koers kunnen winnen.

In de eerste ren die voorbehouden is aan Franse Merries van vier jaar die nog geen 8.000 euro aan prijzengeld gewonnen hebben zien we vijftien vertrekkers.

Onze favoriet vinden we terug op de tweede rij: Dana Noa. Zij loopt in de Vanhoucke-kleuren en had een uitstekende decembermaand met een tweede plaats in Croisé en een overwinning in Mons. Daar liet ze zien dat ze wel wat draftalent heeft en dat ze dit lot zeker moet aankunnen. Zo werd Diva Le Blanc in deze koers op 29 december tweede na Dana Noa. Normaal zal deze volgorde dan ook gerespecteerd blijven. In diezelfde koers was de derde plek voor Timoko-dochter Dynamica die nu zal proberen om beter te doen.

Voor Deesse Terbeken wordt het een klein wederoptreden na een dikke maand niet meer gelopen te hebben maar daarvoor liet ze terug haar betere drafbenen zien. Zij heeft in het verleden ook al het meeste snelheid laten zien dus wij schatten haar kansen hier ook hoog in.

Op de eerste rij starten nog zeer onervaren paarden waarbij we moeilijke hun echte kwaliteiten kunnen inschatten. Al liet het nummer acht van Djena De Nappes in haar vorige koers op Mons wel een mooie tweede plaats noteren. Benieuwd of zij nog verdere progressie geboekt heeft.

Onze pronostiek: 14-15-13-11-8

koers1

Koers 2

Ook de tweede koers is voorzien voor Franse merries maar deze keer tussen de vijf en zeven jaar oud die nog geen 27.000 euro gewonnen hebben. Twaalf merries aan de start en we zien hier al mogelijks een dubbeslag voor Nico Dhaenens in zijn eerste twee koersen. Nu vertrekt hij met het moeilijke nummer acht met Binerva. Op 26 december liet zij in Kuurne zien dat we haar opnieuw voor de overwinning mogen opschrijven. Haar grootste concurrent Bavaria Du Moulin heeft met het nummer negen wel een zeer moeilijke opdracht voor de boeg. In haar vorige koers werd ze ongelukkig uitgesloten maar daarvoor liet ze enkele mooie resultaten optekenen. Zij moet hier in staat zijn om dicht bij de overwinning te komen.

Net zoals de regelmatige Barmirana. Zij heeft snelheid en met het nummer elf mogelijks de plaats om een goede rug uit te kiezen. Wordt zeker aan de finish verwacht.

Op de eerste rij zien we twee starters van An-Sofie Bruyneel aan de start.  Vorig jaar eindigde ze heel hoog in de lijst van de eigenaars en ook nu is het jaar goed gestart voor haar. A Casa De Bie moet proberen de fout te vermijden en dan kan alles. Zij kan zeer hard lopen, maar moet het hier wel tegen meer ervaren paarden opnemen. Ook voor Biche Du Colombier zal het een harde koers worden en zij zal moeten tevreden zijn met een ereplaats.

Dan schatten we de kansen van Bolivia Cordiere hoger in. Zij zal zonder haar vier ijzers starten en zal dus enige ambitie hebben. Zij liet midden december ook een mooie derde plaats noteren in Wolvega en ook in Mons behaalde ze vorige week een goede vierde plaats. Dat moet ze hier zeker kunnen herhalen.  Ook Cala Grand Large moet hier een ereplaats kunnen halen.

Onze pronostiek: 8-9-11-6-4

koers2

Koers 3

In de derde koers zal het snel gaan. Twaalf vertrekkers die zullen sprinten over 1750 meter met autostart voor paarden die geen 40.000 euro hebben. We voorspellen een tijd tussen 1.14.0 en 1.14.5 indien er niet tactisch gereden wordt. Cesar Charisma wist zijn twee vorige koersen te winnen en ook vandaag kan hij hier winnen. Enige nadeel is zijn nummer acht. Dan heeft Cassari met het nummer vijf meer geluk. Hij is een achtjarige Nederlandse draver en zakt nu voor het eerst af naar België. En vele van zijn Nederlandse voorgangers konden dit al succesvol doen en ook voor Cassari moet dus dit mogelijk zijn.

Be My Friend kreeg een maandje rust in de hoop zijn overwinning van november te herhalen. Daarna liep hij wel nog eens in Wolvega zonder veel succes. Wij kunnen heel moeilijk inschatten hoe goed hij hier vandaag zal zijn.

Nog een buitenlander die er voor ons uitspringt is met nummer tien Pascal Sas. De vorige keer dat hij in Mons aan de start kwam verpletterede hij de tegenstand over 2300 meter in een scherpe 1.14.0. Daarna liep hij nog in Berlijn en Hamburg met een tweede en een derde plaats. Hij kiest bovendien steeds goed zijn koersen uit dus hij zal hier vandaag ook opnieuw goed zijn.

Happy Canthis heeft twee uitstekende koersen achter de rug maar start hier vandaag met het nummer negen en over deze korte afstand kan dit toch een moeilijke opgave worden. Ook liep hij nog nooit sneller als 1.15.2 en hij zal dus volgens ons dat record moeten verbeteren om mee te kunnen doen voor de dichtste ereplaatsen. Goodbye Du Mot heeft in het verleden al veel snelheid laten zien en deze Love You-zoon is bovendien een regelmatige draver. Hij loopt telkens zijn koers en kan hier zeker een plaatsje meenemen.

Stal Living Dream brengt met Laurea LB een vierjarige zeer talentvolle merrie aan de start. Toch is het afwachten hoe ze reageert op de piste van Mons en het blijven toch zware koersen tegen deze ervaren dravers.

Onze pronostiek: 10-5-8-1-9

koers3

 

Koers 4

In koers vier is voorbehouden voor Franse hengsten en ruinen tussen de vijf en zeven jaar die nog geen 27.000 euro gewonnen hebben. We zien één uitgesproken favoriet: Bel Ami Merite. Zijn twee vorige koersen waren tegen een gelijkaardig lot en telkens wist hij die winnend af te sluiten. Hij is dus zeker in staat om deze koers ook te winnen. Naast hem start met het nummer vier Bolero Des Hayes. Hij kreeg na een (korte) maar verdiende rustperiode vorige week een inloopkoers en hij zal hier vandaag dus opnieuw een stuk dichter tegen zijn beste vorm aanleunen. Ook een stuk dichter tegen de zege na zijn vierde plek van vorige week?

Wie we zeker ook niet kunnen uitsluiten voor erbij te zijn aan de meet is Charly Del Green. Hij liet zowel in Mons als in Croisé zien dat hij de goede vorm opnieuw te pakken heeft. Indien hij met het nummer acht goed uit de starblokken kan schieten maakt hij hier een kans op de overwinning.

We zien ook in deze koers dat Jos Verbeeck voor Carl Wood (en Alezan Rose, 706) naar Mons afzakt. Na enkele mindere resultaten in het buitenland zal hij proberen zijn correcte derde plek van in Mons proberen te herhalen. Hij kan mogelijks een interessante quotering krijgen voor de plaats.

Wie dat zeker ook zal hebben is Come Back. Hij werd hier al eens derde na Bel Ami Merite en start nu naast hem. Indien Bel Ami Merite er een demonstratie van wil maken hoeft Come Back er enkel voor te zorgen dat hij na de start in zijn rug zit. Al zullen er nog wel gegadigden zijn voor die rug.

Onze pronostiek: 3-4-12-2-8

koers4

 

Koers 5

In de vijfde ren is er opnieuw een sprintkoers voor paarden van drie jaar en ouder die nog geen 4.500 euro gewonnen hebben. Grace Occagnes wist haar vorige koers in Kuurne winnend af te sluiten maar botst hier vandaag op zwaardere tegenstanders. En die zijn vooral op de tweede rij terug te vinden.

Daarvoor kijken we in de eerste plaats naar Jaap Van Rijn die de weg naar de hippodroom van Mons nu ook wel gevonden heeft. Wij zijn fan van deze Nederlandse driver en vandaag start hij hier met Free For All. Hij werd zijn vorige koers in Mons derde maar zette wel een sterke laatste recht neer. Maar het nummer negen kan hem hier zeker parten spelen.

Naast hem kunnen we ook een kanshebber voor de zege terugvinden gereden door Fight For Polly. Na twee overwinningen in Tongeren en een tweede plek in Kuurne moet hij nu in staat zijn om mee te strijden voor de overwinning in Mons. Net zoals Issos Sofia die hier ook een woordje zal willen meespreken in deze koers. Caline Des Champs wist in de vorige koers een derde plek te behalen maar moest toen wel Grace Occagnes laten voorgaan. zij moet proberen nu de rollen om te draaien.

Go Fast, Bienvenue Elve, Miles United en nog enkele anderen zal het moeilijke worden om al de bovenstaande paarden te kloppen. Al sluiten we een verrassing nooit uit in deze categorie. Zo noteren we dat Bamba Des Hayes in een ver verleden al een 1.14.6 heeft kunnen laten noteren. Toch zit zij nu ver van die vorm dus ook voor haar zal het geen gemakkelijke koers worden.

Onze pronostiek: 10-5-9-12-6

koers5

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Leave a Reply