Voorbeschouwing Mons 11/10/2016

Koers 1

Zestien Franse dravers in de eerste van negen premiumkoersen. En enkele paarden lieten in hun laatste koersen heel wat talent zien. Zo kijken we naar Alto Mannetot(12) die in zijn laatste koers over dezelfde afstand Aquito De Jupilles(11) kon kloppen. Vidalgo Blue(14) is heel regelmatig maar werd vorige week nog geklopt door Aquito De Jupilles, al was dit in Kuurne.

Op de eerste rij dan kijken we vooral naar Apache Jeloca(2) en American Pride(8). Beide paarden laten zowel in België als in Frankrijk mooie dingen zien en Rik Ebbinge en Sven Hoste zijn aan een succesvol jaar bezig op onze Belgische hippodromen. Ook hebben ze het voordeel van op de eerste rij te mogen vertrekken en mits een snelle koers is het toch altijd moeilijk om terug te keren vanop de tweede rij.

Als outsiders voor de ereplaatsen zien we Aircraft(3) als hij de fout kan vermijden, Avis Contraire(1) en Chemin Du Lauzet(15) die in augustus nog een mooie prestatie in Cabourg kon afleveren.

Onze pronostiek: 2-8-12-11-14

koers-1

Koers 2

Met veertien Franse dravers in de tweede koers. Vorlando(8) heeft twee goede koersen achter de rug en gaat hier ongetwijfeld een vervolg proberen aan te breien. Brooklyn Memory(2) heeft veel snelheid op de korte afstand maar moet nu laten zien dat hij dit ook kan volhouden over 2300 meter.

Bolivia Cordiere(3) maakt hier zeker ook een kans op een dichte ereplaats. Calin De Lahaye(10) maakte een fout bij haar wederoptreden en zal hier vandaag beter moeten doen. Bottey Premier(6) loopt regelmatig in Frankrijk en probeert altijd in het prijzengeld te lopen, iets waar hij ook nu in staat moet kunnen zijn.

Beehoven Du Val(1) wisselt goede met minder goede prestaties af maar kan hier in een goede dag meestrijden voor een plaatsje. Avraise Des Lucas(14) kon hier twee weken geleden een koers onder dezelfde omstandigheden winnen met het nummer negen. Als zij deze prestatie kan evenaren dan kan zij hier meespelen voor de overwinning. Butterfly Dalbenga(12) heeft vanop de tweede rij het meeste snelheid maar lijkt toch niet in zijn beste vorm te zitten.

Onze pronostiek: 14-8-3-6-1

koers-2

Koers 3

De derde koers is er opnieuw eentje voor de Franse dravers en deze keer staan ze met vijftien aan de start en opnieuw is er een koers over 2300 meter. Amour Chouan(5) werd in zijn laatste vijf koers viermaal tweedes. Op basis van deze prestaties moet hij in staat zijn om ook nog eens een overwinning binnen te halen. Dan zal hij wel moeten afrekenen met Utop Du Hauty(4) die in Mons zijn favoriete piste terug vindt en met een uitstekend nummer van start mag gaan.

Op de tweede rij is het vooral uitkijken naar Caruso Majo(13), die naar zijn beste vorm lijkt te groeien en steeds dichter bij die overwinning lijkt te komen. Niet te onderschatten is zeker ook Braidune(11) die gekoppeld wordt aan Jos Verbeeck. Na vier koersen in Frankrijk komt zij opnieuw aan de start in Mons. Zij kan hier de verrassing van de koers worden.

Voor de rest is het een heel open koers met vele outsiders die zeker een kans maken. Zoals een A Case De Bie(10) die in een goede dag heel goed kan zijn, maar in een slechte dag wegspringt. Toch lijkt dit zijn laatste koersen steeds beter te lukken maar heeft hier het nadeel door met nummer tien te moeten starten.

Onze pronostiek: 5-11-4-13-12

koers-3

Koers 4

In de vierde koers staan er opnieuw zestien deelnemers aan de start waaronder Belgen, een Fransman, enkele Nederlanders, een Zweed en een Deen.

James Vrijthout(9) is de youngster in deze koers en na een tegenvallende Darby, waarin hij achtste werd na eerst Jerry Mom ter plaatse te laten om dan volledig te plafonneren, is hij in deze koers op zoek naar eerherstel.Het is ook voor de eerste keer Rik en niet Kristof die er mee aan de start staat. Want Kristof staat hier met Igor Darby(2) aan de start. Deze Igor Darby is een heel sterk paard die al veel goede paarden kon kloppen in zijn reeks van de Darby, in de finale werd hij bovendien nog knap vijfdes. Een andere youngster is Jaecon Vrijthout(4). Hij verraste vriend en vijand door een tweede plek te kunnen veroveren met startnummer twaalf in de darby. Indien hij deze koers kan herhalen, kan hij hier zeker meespelen voor de plaatsen. Al vermoeden we dat hij hier dan nogmaals zijn record zal moeten verbeteren als hij echt wil meespelen voor de overwinning.

Andgel(7) zal zijn beste prestaties van in Mons opnieuw moeten neerzetten om kans te maken. Federer Transs R(15) wordt steeds beter en kan de paarden van de eerste rij bedreigen. Helene Des Moeres(1) heeft het vaak moeilijk in Mons en met het startnummer één zal zij top moeten zijn om kans te maken op de overwinning of een dichte ereplaats.

Irina EV(6) probeerde het twee weken geleden in Vincennes en botste daar op uitstekende paarden. Met een elfde plaats werd haar tijd niet genoteerd maar de tiende van deze koers liep nog steeds 1.14.0.(De meeste paarden in deze koers hadden tussen de 125.000 en 350.000 euro gewonnen en onder meer kampioen Charly du Noyer stond ook in deze koers aan de start). We zijn dan ook geneigd om deze koers te vergeten en de koers daarvoor kon ze in Mons de troostfinale van de Darby winnen. Met Hanna in de sulky kan zij hier zeker een woordje meespreken in de koers.

Onze pronostiek: 2-3-4-6-15

koers-4

Koers 5

For Sale(6) is de grote favoriet in deze vijfde koers over 2300 meter met veertien deelnemers. Deze Nederlandse merrie is telkens heel dicht bij de overwinning, zoals de meeste paarden van de tandem Hoste-Chaineux. Toch krijgt zij hier enkele goede tegenstanders die haar van de overwinning willen houden. Zoals Gywin d’Erpion(5) die voor het eerst in drie maand naar Mons zal terugkeren.

Ook Ducati Power(10) is in uitstekende doen maar heeft een slecht startnummer waardoor hij de koersomstandigheden mee zal moeten hebben. Alezan Rose(14) zijn laatste koers was er eentje om snel te vergeten. Hij kan hier vandaag de puntjes op de i zetten en laten zien dat de twee overwinningen die hij daarvoor liet optekenen in Mons geen toeval zijn.

Fleming Casindra(13) heeft veel snelheid en de piste van Mons ligt hem wel. Hij is een van de kanshebber die ook start op de tweede rij.

Vaillant Du Dormet(4) liet al zien dat hij niet voor niets naar België afzakt en samen met driver Van Koolwijk zullen ze het maximum uit deze koers proberen halen.

Onze pronostiek: 6-14-4-10-5

koers-5

Koers 6

In de zesde ren schuiven we Exclusive Lane(1) naar voor als een van de favorieten. Hij staat hier perfect ingeschreven waardoor hij het nummer één gekregen heeft, het enige nadeel, want voor de rest zijn de stallen Bruyneel in grote vorm. Hij zal moeten afrekenen met Go Star(4) van Sea Coast Horses. Go Star heeft de goede vorm te pakken, liep tien dagen geleden nog een uitstekende koers in Gelsenkirchen en zit nog niet aan zijn limieten. Je Taime Flamenco(2) is er altijd bij aan de finish en ook Galaxi VB(3) kan er bijzijn aan de meet als hij zijn drafgangen niet verliest.

Voor Foxy Vrijthout(7) zal het een zware koers worden, net als voor Grimaldi(9) die zijn vormpiek achter de rug lijkt te liggen.

Tricolore(13) is het groot vraagteken in deze koers. Deze vijfjarige Duitse merrie liep haar laatste koersen in Berlijn maar kan hier met Jos Verbeeck vanuit het niets naar de overwinning lopen.

Onze pronostiek: 4-1-13-2-5

koers-6

Koers 7

Juliette d’Erpion(3) wist de troostfinale te winnen op Darbyday en toen vertelde een bepaalde jockey ons dat zij wel eens zou kunnen uitgroeien tot een heel goed paard. Toch moet ze hier vandaag over 2850 meter lopen en het is dus afwachten of ze deze afstand al kan verteren.

Skip Beau(1) is het vraagteken van de koers. Opnieuw is deze hengst van Stal Living Dream en ook hier kunnen wij moeilijk een inschatting maken aangezien ook hij zijn laatste koersen in Berlijn aan de slag was. Dat was weliswaar altijd over 1900 meter waardoor het afwachten is of hij deze afstand aankan.

Faro Sue Heikant(11) komt uit Nederland maar wordt getraind door Jean-Marc Chaineux en die brengt enkel paarden aan de start als ze kans maken dus dat zal nu wel niet anders zijn. Diego Maradon(10) probeert na een tegenvallende campagne in Frankrijk zijn carrière te lanceren in België.

Himo De Cressy(6) en Amelia D’Heco(5) zijn hier zeker niet kansloos en zullen meestrijden voor de plaatsen.

Onze pronostiek: 1-3-11-4-6

koers-7

Koers 8

In de achtste koers komen de amateurs aan de bak over de sprintafstand. We verwachten een heel snelle koers met slechts acht deelnemers aan de start. Het is een open koers aangezien meerdere paarden goede resultaten kunnen voorleggen in hun laatste koersen. Daarbij kijken we naar Darcy River(2), Iamthebadboy(3), Cotton Rich(8) en Constantia River(7). Zij maken hier allemaal kans op de overwinning. Constantia River heeft het meeste snelheid in haar benen en zij kan hier wel het meeste aanspraak maken op de overwinning. Darcy River blijft maar progressie maken en wij zijn benieuwd wat ze hier kan doen in deze categorie. Cyclon Ter Bremt(4) loopt telkens zijn koers en heeft hier een uitstekend startnummer.

Voor Honey Walker N(1), Daylight Sonata(5) en Pitti Up(6) zal het niet eenvoudig worden om een plaats bij de eerste drie af te dwingen.

Onze pronostiek: 7-2-8-3-4

koers8

Koers 9

Slechts zeven paarden aan de start met Bullseye(3) als grote favoriet. Hij lijkt niet te kloppen in deze koers. Camilo Boko(2) komt terug van Zweden en heeft zo een viertal maanden niet gelopen. Het is dan ook afwachten hoe het mijn zijn vormpeil gesteld is.

Velin Du Roc(1) liep een goede laatste koers over deze afstand en kan proberen om Bullseye te volgen. N.Y. Love Game(4) is een specialist over deze afstand maar moest in zijn vorige koers onder meer Bullseye voorbij laten gaan. Tom T.Hall(7) deed een bemoedigend wederoptreden en zal proberen die lijn aan te houden. Voor Bolto De La Besvre(6) en Dex Beuckenswijk(5) zal het een lastige koers worden.

Onze pronostiek: 3-1-2-4-7-5-6

koers9

Niet eens met onze pronostiek? Reageer hieronder en vertel ons wat jij anders ziet.

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Leave a Reply