Voorbeschouwing Mons 18/11 2016 Koers 6-9

Koers 6

Dertien vertrekkers in het sprintnummer van deze avond en we verwachten een open koers met vele kanshebbers.

Zo zien we Crack Summerland met het nummer vier. Deze Nederlandse draver uit het trainingscentrum van Peter Corty heeft heel veel snelheid. Zijn laatste twee koersen kende hij pech onder de baan en liet hij hem op enkele zeldzame foutjes betrappen. Indien hij de vorm die hij daarvoor had nogmaals kan tentoonspreiden maakt hij zeker kans op de overwinning. Coktail Canthis is nu de vaste partner van Massimo Arickx en is een heel regelmatige draver. Met een goed parcours plaatst Massimo hem dan ook telkens in het prijzengeld.

Dame Alki komt over uit Nederland maar is soms nog wispelturig. Met het startnummer drie moet hij in staat zijn om een plaats te veroveren.

Het grote gevaar voor de overwinning moeten we waarschijnlijk op de tweede rij gaan zoeken. Om te beginnen met Constantia River en Rik Ebbinge. Zij is een echte specialiste over de korte afstand en heeft de vorm van haar leven te pakken. Indien zij met het nummer negen enige meeval heeft tijdens de baan moet ze kunnen meespelen voor de zege. Naast haar start Tom T.Hall van Trotting Center Zen en trainer Campolo. Daar vliegen de paarden de laatste weken dus men kan ervan op aangaan dat ook deze Tom T.Hall opnieuw zijn woordje zal willen meespreken in deze koers.

Titanic Dany liep de vorige keer in Mons over 2300 meter en stak zijn broek enigsinds af in de laatste honderden meters. Dan moet deze 1750 meter hem op het lijf geschreven zijn. Deze Varenne-zoon liet wel een uitzonderlijke snelheid zien wat hem in staat moet stellen om het nadeel van op de tweede rij te starten goed te maken. Brenda Charisma kon haar laatste koers in Duindigt winnen en ook zij houdt van de sprintnummers. Zorgt zij hier voor de verrassing door de favorieten voor te blijven?

Onze pronostiek: 11-4-9-10-3

koers-6

Koers 7

Na het sprintnummer zien we weer de Franse dravers over de lange afstand aan het werk. En met veertien staan ze aan de start zonder een echt uitgesproken favoriet.

Op de eerste rij zien we Chamata met het nummer 1 die in staat moet zijn om hier een rol van betekenis te spelen. Ook Chipeur Champ moet dit kunnen als hij de fout kan vermijden. Cooper Island kende een schitterend begin van zijn koerscarrière maar zijn beste vorm lijkt al een tijdje achter zich te liggen. Indien hij opnieuw kan verbeteren maakt hij hier zomaar kans op de overwinning.

Chapter Four is nog maar toe aan zijn zesde koers maar liet toch al vlagen van talent zien op de Franse buitenhippodromen. Hij start wel met het nummer negen dus het wordt sowieso geen eenvoudige opgave voor hem. Hij is wel een van de enige paarden die de laatste maand van een overwinning kon proeven.

Butterfly Dalbenga heeft het meeste snelheid van het pak al is zijn record wel op de korte afstand gelopen. Zijn twee laatste koersen over deze afstand werd hij tweemaal zesde. Hij moet hier beter kunnen doen. Aladin Blue stijgt hier enkele categorieën en moet zichzelf overtreffen om een plaats te veroveren.

Onze pronostiek: 1-9-7-10-12

koers-7

Koers 8

In de achtste ren mogen onze aprentis & lads jockeys hun kunnen laten zien over de lange afstand.

Onze favoriet Je Taime Flamenco die een heel regelmatig paard is en tevens de youngster van het veld. Hij liep vorige maand ook een uitstekende 1.15.2 over deze afstand en indien hij deze prestatie kan herhalen moet hij in staat zijn om te winnen. Galaxi VB loopt altijd zijn koers en kan hier zeker een plaats opeisen. Net zoals Canyon die ook zeker een plaats kan innemen.

Visar Du Chene kon zopas aanknopen met de zege maar komt hier vandaag toch tegen een sterker lot uit, bovendien moet hij op de tweede rij starten wat zijn opdracht er zeker niet gemakkelijker op maakt. Girondine lijkt haar goede vorm van weleer verloren te zijn maar in een goede dag moet ze in staat zijn om haar te plaatsen.

Voor General De Vie wordt het zijn eerste koers in de nieuwe kleuren van Jan Verbeke en hij zal uiteraard willen schitteren. Na een lange afwezigheid wordt dit zijn echte comeback. Hopelijk kan opnieuw aanknopen met een goede prestatie. Het is een heel open koers waar elk paard wel voor de verrassing kan zorgen wat het er niet gemakkelijk op maakt voor ons aan een pronostiek te wagen.

Onze pronostiek: 2-4-10-7-1

koers-8

Koers 9

In de afsluitende negende ren staan er negen paarden aan de start waaronder enkele toppers over de afstand van 2300 meter.

Zo springt ons Iyucca Vrijthout in het oog. Hij is een van de beste 4-jarige dravers van het land en kan enorm snel uitzetten. Hij zal ongetwijfeld proberen de koppositie in handen te nemen. In principe moet hij in staat zijn de Nederlandse 4-jarige draver in deze koers te kloppen. En dan hebben we het over For Sale. Sven Hoste wint dit jaar 21 van zijn 42 koersen wat hem voorlopig mister 50% maakt. Hij staat met zijn dravers ook op de eerste plaats qua winsommen dus als hij ergens aan de start staat, is het om te winnen. Hij zal natuurlijk met het nummer acht ook snel proberen uitzetten en hij moet hopen dat hij plaats heeft aan de koord in de rug van Iyucca. Tenzij Sven beslist om de koers hard te maken en het duel voor de koppositie aan durft te gaan, dan krijgen we ongetwijfeld een heel snelle koers.

Proud Of My Face liet in Kuurne zien dat zij het Belgische niveau aankan en zal hier vandaag proberen een knalprestatie neer te zetten. Zij heeft dan wel het nummer negen, ze is de enige die op de tweede rij moet starten waardoor ze zeker ruimte heeft om een snelle rug uit te kiezen.

Cicero kon opnieuw aanknopen met de zege maar blijft toch een paard met een handleiding. Goodbye Du Mot maakte in zijn vorige koers een zeldzame fout maar anders kan hij zich telkens wel goed plaatsen. Trombone wisselt goede met mindere goede prestaties af dus het blijft moeilijk in te schatten tot wat hij in staat is.

Onze pronostiek: 2-8-9-5-6

koers-9

imgp2347

Kan Sven Hoste opnieuw zegevieren in Mons? Op de foto zien we Ru De L’Airou op 18/09/2016 na zijn overwinning tegen Gosip Sidney ©Brian De Geest ©Equi Awards

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Leave a Reply