Voorbeschouwing Mons 18/11/2016 Koers 1-5

Voorbeschouwing koersen Mons 18/11 1-4

Koers 1

Zestien vertrekkers in de eerste koers voorbehouden voor Franse dravers over de lange afstand van 2850 meter autostart.

Op de eerste rij springen de twee paarden van trainster Carine De Soete onmiddellijk in het oog. Aquito De Jupilles en Vidalgo Blue zijn beiden heel regelmatig en grote kanshebbers voor de zege. Rik Depuydt heeft met het nummer twee alle kansen om meteen naar de koppositie te gaan en deze niet meer af te geven. Dan wordt het moeilijker voor Lode Pattyn met zijn Vidalgo Blue vertrekt met het nummer acht. Toch heeft hij in het verleden al genoeg snelheid laten zien om mee te spelen voor de dichtste ereplaatsen.

Het gevaar voor deze twee tenoren moet van de tweede rij komen. Daar zien we Alpha De Vandel met Rik Ebbinge. Zijn misstap in zijn laatste koers moeten we hem vergeven want hij liet in het verleden zowel in Mons als in Wolvega al genoeg talent zien. Het is wel af te wachten hoe hij het zal doen over de lange afstand. Very Lucky start met het nummer elf en kan in een goede dag fantastische dingen doen maar hij is de laatste maanden eerder wisselvallig in zijn uitslagen. In dat rijtje kunnen we dan ook het nummer vijftien van Verni Chouan bijschrijven. Amikario heeft met het nummer zestien een heel lastig startnummer en presteert ook beter over de kortere afstanden. Met een goed koersverloop moet hij kunnen meestrijden voor een ereplaats.

Onze pronostiek: 2-12-8-11-16

koers-1

Koers 2

Opnieuw zestien vertrekkers in de tweede ren dat een Europees deelnemersveld aan de start brengt. De koers zal gelopen worden over 2300 meter met autostart.

En er zijn heel wat kanshebbers in deze koers met op de eerste plaats Ilman Vrijthout. Deze prachtige Pittman-zoon heeft op korte tijd al heel wat fraais laten zien. Hij is hier vandaag na First Express dan ook de snelste van het pak en moet hier vol voor de zege gaan. Maar dan zal hij wel moeten afrekenen met het nummer drie van Copain D’Hasard die naast hem zal starten. Opnieuw heeft Rik Depuydt hier een eerste kans want ook Copain D’Hasard verkeert in uitstekende vorm.  Verder zien we op de eerste rij nog Goborg DC met het nummer acht. Zijn startnummer kan hem parten spelen aangezien deze zesjarige ruin nooit sneller heeft gelopen dan 16.6 en zowel Ilman Vrijthout als Copain D’Hasard al bewezen hebben een pak sneller te kunnen.

Op de tweede rij moeten we naar de hogere nummers kijken om de kanshebbers te zien. En daar beginnen we bij Juliette D’Erpion. Deze winnares van de troostfinale van de Darby heeft na haar zege daar niet meer de goede vorm kunnen laten zien en het zal dan ook een moeilijk verhaal worden voor deze driejarige merrie. Dan dichten we It’s Me Noa een betere kans toe. Deze vierjarige merrie uit de Vanhoucke-stal wordt opnieuw toevertrouwd aan Nico D’Haenens en de laatste keer dat deze combinatie aan elkaar gekoppeld werd konden ze zegevieren. Toch stijgt hij hier van categorie maar zij deed tien dagen geleden wel een hoopvol wederoptreden.

Christophe Martens komt niet voor niets naar Mons afgezakt en hij zal met Iborg DC zijn beste beentje voorzetten voor een dichte ereplaats te halen. Net zoals Falls River die hier vandaag wel twee categorieën stijgt. Toch zal deze merrie uit de Union Stable zeker haar rol spelen met Rik Ebbinge. Hun nadeel is het startnummer zestien.

Onze pronostiek: 2-3-14-13-16

koers-2

Koers 3

Ook koers drie is volledig volzet door zestien toppers die geen 100.000 euro gewonnen hebben. Zij mogen het uitvechten over 2850 meter vertrek achter de auto.

En wie zien we daar eindelijk eens met een goed startnummer vier? Juist, onze nationale trots en mogelijks voor het moment beste Belgische draver Gosip Sidney. Hij is hier prachtig ingeschreven, kon nog maar pas het criterium winnen voor 5-6jarigen in Kuurne en heeft dus opnieuw de smaak van de overwinning te pakken na zijn vele tweede plaatsen. Ook vandaag maakt hij hier opnieuw kans op de overwinning. Al krijgt hij hier wel stevige concurrentie van enkele andere uitstekende paarden.

Zo zien we de vijfjarige Italiaanse hengst Staro Italy uit de trainingsstal van Vincent Martens. Hij werd nog maar pas tweedes over deze afstand op de piste van Mons na een maandenlange rustperiode. Hij zal hier vandaag met het nummer acht van bij de start vol aan de bak moeten maar wij schatten hem heel hoog in.

De Zweedse Uroy is een echte specialiste van de lange afstand en mag na een Franse campagne het nu proberen in Mons. Zij komt uit de ecurie NV Etoile en zal hier zeker met de nodige ambitie aan de start komen. Naast haar start Ewald F Boko die zopas met de zege kon aanknopen hier in Mons. Toch heeft hij het over de langere afstand soms moeilijker om zijn snelheid aan te houden.

Op de tweede rij zien we Bullseye. Rik Depuydt noemde het zopas de beste waar hij dit jaar mee heeft gereden, maar heeft de pech om met het nummer negen te starten. Bovendien zit hij hiermee in de rug van Vega Franca die haar in de laatste koersen totaal niet meer kon plaatsen. Toch zagen we in zijn vorige koers een fantastische Bullseye die toen ook vanop de tweede rij moest starten. Hij liep werkelijk fenomenaal en dat was dan nog tegen betere paarden. Indien hij de nodige meeval kent tijdens de koers kan hij hier opnieuw dicht eindigen.

Ook Alsak met het nummer twaalf moet hier kunnen meestrijden voor de ereplaatsen al moet hij hier wel tegen sterke paarden aan de slag.

Onze pronostiek: 8-4-9-7-12

koers-3

imgp2287

Gosip Sidney in duel met Ru De L’Airou voor de overwinning op 18/09/2016 @Mons, in de achtergrond zien we Amigo Ten Doorn en Une Des Bannes nog meestrijden voor de ereplaatsen. ©Brian De Geest ©Equi Awards

Koers 4

Vijftien vertrekkers in de vierde ren van de dag over 2300 meter autostart voor paarden die nog geen 10.000 euro hebben gewonnen.

En wat een prachtige inschrijving vindt Giant Du Camarde hier terug. Toch wordt hij in zijn laatste koers geklopt door Hero Star die hier vandaag ook staat ingeschreven. In Kuurne kregen we een beklijvend duel en hopelijk kunnen deze twee klasbakken dit herhalen op de renbaan van Mons. Hero Star, die hier ook een mooie inschrijving kent, kon nog nooit winnen op de hippodroom van Mons maar zal hier vandaag enkel tevreden zijn met de overwinning.

Beiden zullen wel moeten afrekenen met Hamlet De Beaulieu. Hij vertrekt met het nummer vier tussen de twee favorieten en is een zeer regelmatige ruin. Ook in deze koers moet hij zijn plaats kunnen opeisen. Fitz Attack krijgt hier een wederoptreden maar liet in het verleden wel al mooie dingen zien in Wolvega. Krijgen we hem hier vandaag opnieuw in de juiste vorm aan de start te zien?

Op de tweede rij zien we Ego Boy die opnieuw de juiste vorm te pakken heeft. Toch lijkt het ons moeilijk voor hem om de paarden op de eerste startrij te kloppen. Dan kijken we eerder naar Ferran Convital die door Corbanie getraind wordt en deze paarden hebben de laatste maanden een uitstekende vorm getoond. Ook Equidia Bros moet hier mikken op een ereplaats.

Onze pronostiek: 3-5-4-10-12

koers-4

Koers 5

In de vijfde ren van de avond zien we veertien Franse dravers aan de start die achter de auto mogen vertrekken voor 2850 meter koers.

City Du Saptel liet in Laon en La Capelle recent zien dat zij zeker haar mannetje kan staan over de lange afstand. Toch is het haar debuut in Mons en dat kan haar zeker parten spelen. Onze favoriet is terug te vinden met het ongunstige nummer negen. Bellino Verderie liet nog maar net zien dat ze de lange afstand perfect beheerst hier op de baan van Mons. Het duo Bruyneel-Corbanie moet hier zeker kunnen winnen.

Caruso Majo liet al zien dat hij deze afstand moet aankunnen, kent de hippodroom van Mons, dus hij moet hier meespelen voor een plaats. Come Back moet de fout vermijden en indien hem dat lukt kan hij zomaar winnen vanuit het niets. Dat liet hij zopas nog zien in Laon. Toch gaat deze draver snel in de fout dus het wordt geen gemakkelijke opdracht.

Baila Ringeat leerde haar stiel in het Spaanse Mallorca en kwam recent over naar België. Na een uitstekend debuut over deze afstand in Mons stijgt ze hier vandaag van categorie. Indien ze haar progressie verderzet moet ze hier meestrijden voor de plaatsen.

Onze pronostiek: 9-7-3-12-13

koers-5

 

 

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Leave a Reply