Voorbeschouwing Mons 29/11/2016 Koers 1-4

Koers 1: Vorm van de dag zal uitslag bepalen

De eerste ren is voorzien voor zestien Franse dravers die nog geen 14.000 euro gewonnen hebben. De enige die zijn laatste koers winnend kon afsluiten is Bering Du Goutier. Dat was in een gelijkaardige koers en hij vertrok toen ook vanop de tweede rij. Als hij deze koers kan herhalen moet hij in principe opnieuw kunnen strijden voor de overwinning.

Aladin Bleu vertrok toen ook in dezelfde koers en werd toen op een correcte manier vierde. Ook hij moet hier dus opnieuw een plaats kunnen halen. Butin is een moeilijke draver maar indien hij de fout kan vermijden maakt hij zeker ook een kans. Net als Chapter Four die nog wat groen achter de oren is, maar altijd al over de lange afstand liep en al kon winnen op Chalons En Champagne.

Het is een zeer open koers zonder uitgesproken favorieten en zonder paarden die meerdere goede prestaties op rij kunnen voorleggen.  Zo kijken we onder meer ook uit of Babette Fontaine haar goede prestatie kan herhalen.  Ook Violon Magique heeft in het verleden al laten zien dat hij mits een goede dag een plaats kan meenemen. Net als Biscotte D’Igor. Elk paard kan in een goede dag een hoofdrol opeisen in deze koers wat het een mooie open koers maakt.

Onze pronostiek: 16-14-15-3-11

koers-1

Koers 2: Aquito De Jupilles voor zuivere hattrick?

Ook de tweede koers is voorzien voor Franse dravers maar deze keer over de afstand van 2300 meter. Van de dertien paarden aan de start is er deze keer wel een uitgesproken favoriet in de vorm van Aquito De Jupilles. Hij won vier van zijn laatste vijf koersen op overtuigende wijze en moet hier vandaag in principe ook met de overwinning kunnen gaan lopen. Hij start met het niet altijd even eenvoudig nummer tien.

Aquito De Jupilles zal dan wel moeten afrekenen met Aleno Josselyn. Hij is een heel regelmatige draver en zijn laatste koersen getuigen opnieuw dat hij de beter vorm aan het krijgen is, bovendien worden zijn vier ijzers afgetrokken wat men toch ook vaak doet als het paard echt klaar is voor een goede prestatie. Een andere favoriet is Vidalgo Blue die de ereplaatsen aan elkaar rijgt de laatste maanden. Hij is geen veelwinnaar, maar is er altijd bij voor de plaats. Hij komt net als Aquito uit de trainingsstal van Carine De Soete. En dat trainingcentrum brent met Ursan De Houssaye nog een derde paard aan de start. Hij werd ongelukkig uitgesloten in zijn laatste koers maar de koers daarvoor kon hij wel in een scherpe 14.9 winnen over dezelfde afstand in Mons. Zijn nadeel is dat hij start met het nummer negen maar met Aleno Josselyn mogelijks onmiddellijk de goede rug te pakken heeft.

Voor de ereplaatsen kijken we verder naar Antrhrax Dope, die zijn laatste koers in La Capelle dan wel sprong, maar zich voor de rest bijna altijd in het prijzengeld kan lopen.  Alto Mannetot moet nu bewijzen dat zijn ereplaatsen er niet zomaar gekomen zijn en moet proberen een mooie plaats af te dwingen.

Voor de verrassing kijken we in de eerste plaats naar het nummer drie van Adria met Jos Verbeeck uit het trainingscentrum van Jean-Marc Chaineux. Die laatste heeft het afgelopen jaar al meer dan eens bewijzen dat hij zijn paarden echt kan laten toewerken naar een koers.

Onze pronostiek: 10-1-11-9-13

koers-2

Koers 3: Wie kan Falls River bedreigen?

Veertien vertrekkers in de derde koers van de avond en opnieuw moet er 2300 meter gelopen worden. Met het nummer acht zullen we Falls River pijlsnel kunnen zien vertrekken. Hij zette hier in Mons zijn laatste koers een stevig nummertje neer. Indien hij de leiding kan nemen zien we niet in hoe Piet Van Pollaert deze koers nog kan verliezen. Deze Nederlandse heeft veel klasse en heeft na First Express al het meeste snelheid laten zien. Toch zal hij wel enkele concurrenten stevig in de gaten moeten houden.

En daarvoor kijken we onder meer naar Issos Sofia. Al heeft hij het nummer tien, dan nog moet hij zeker kunnen meespelen voor de dichtste ereplaatsen. Net als youngster Jacardo Pearl en Juliette D’Erpion die in hun eerste jaar toch al enkele mooie koersen konden neerzetten. Vooral Juliette D’Erpion moet in staat zijn om een belangrijke rol te kunnen spelen in deze koers.

Faro Sue Hekant laat aardige progressie zien in zijn laatste optredens en moet hier een ereplaats kunnen ambiëren.

Onze pronostiek: 8-2-10-12-11

koers3

Koers 4: Fibonacci vol voor de overwinning

Fibonacci kreeg na een rustperiode een inloopkoers in Tongeren waar hij opnieuw liet zien waarom hij zeven overwinningen op rij kon behalen op een kleine negen maanden tijd. Hij moet dus opnieuw in staat zijn ook in Mons te winnen en wie weet begint hij hier wel aan een nog langere reeks van overwinningen?

Harley Du Prairie liet al uitstekende resultaten noteren in Kuurne en vooral Tongeren, maar in Mons wilde het nog niet lukken om een knalprestatie neer te zetten. Hij moet proberen bewijzen dat hij ook op Mons kan meespelen voor de overwinning.

Ilman Vrijthout kan uitstekend en heel snel lopen indien hij de fout kan vermijden. Zijn vorige koers sprong hij al bij de start weg en kon hij een goed resultaat vergeten. Hij kan in principe zomaar winnen als hij niet wegspringt. Kan hij de uitdager worden van Fibonacci en voor een mooi duel zorgen?

It’s Me Noa moet in de Vanhoucke-kleuren zeker in staat zijn om een hoog tempo te volgen en wie weet zorgt zij wel voor de verrassing.

Wij zagen afgelopen vrijdag in Wolvega een uitstekende Jaap Van Rijn aan de start. Wat een uitstekende leerling-driver is deze Nederlander. Hij start met Fabulous Well en we zijn ervan overtuigd dat Jaap haar een uitstekend parcours zal geven en niet zal twijfelen om toe te slaan indien mogelijk.

Voor de andere paarden wordt het een moeilijke opgave om mee te spelen voor de overwinning en zij moeten proberen een dichte plaats af te dwingen mits een goed parcours.

Onze pronostiek: 7-5-6-2-3

koers-4

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Leave a Reply