Voorbeschouwing Mons 29/11/2016 Koers 5-9

Koers 5: Houdt Ufo Kronos Go Star en Grimaldi van een derde zege op rij?

In de vijfde ren zien we twaalf vertrekkers aan de start waarvan twee paarden hun laatste twee koersen konden winnen. Een op de eerste rij met het nummer één en dat is Go Star en Grimaldi moet het vanop de tweede rij zien te klaren.

Toch zijn zij in deze ren niet de favorieten. Daarvoor kijken we in de eerste plaats naar een wederoptredende Ufo Kronos die hier met Dominik Locqueneux aan de start staat. Deze driejarige Italiaanse draver leek op weg om Europa te veroveren maar was dan enige tijd buiten strijd. Toch kon hij al vroeg in zijn carrière tweemaal winnen in Turijn en kon hij in mei nog een mooie vijfde plaats veroveren in Vincennes. In principe moet hij hier de tegenstand aankunnen als hij terug zijn goede koersbenen te pakken heeft.

Go Star loopt al enkele maanden op een hoog niveau en moet zeker in staat zijn om het duel aan te gaan met deze Ufo Kronos die mogelijks nog wat koersritme tekort komt. Deze Sea Coast-draver vormt een tandem met Krisrof Depuydt.

Grimaldi kon twee mooie overwinningen op rij boeken in Kuurne en zal het nu proberen in Mons. Zijn nadeel is het startnummer twaalf waardoor hij zal moeten proberen een goede rug te vinden om op het einde genadeloos toe te slaan. Eclat Vivant kon vorige maand een hele sterke 14.7 lopen over 2850 meter en mag hier opnieuw bewijzen dat ze veel snelheid heeft, deze keer over 2300 meter.

Hennessy JP moet in staat zijn om eventuele tegenvallende prestaties van de favorieten in zijn voordeel uit te buiten aangezien hij zich in zijn laatste koersen telkens bij de eerste drie kon plaatsen.

Onze pronostiek: 5-1-11-10-7

koers-5

Koers 6: Darcy River en Sven Hoste voor 23 op 46?

Sven Hoste wint dit jaar maar liefst 50% van zijn koersen en als de logica wordt gerespecteerd moet hij hier in deze koers voor amateurs met de zege gaan lopen. En Darcy River moet zeker in staat zijn om dit te kunnen doen. Ook al start hij met het nummer tien op de tweede rij. Hij heeft al genoeg laten zien dat hij veel snelheid heeft. Ook starten er maar tien paarden in deze ren dus hij heeft meer dan voldoende plaats om een goede start te nemen.

Darcy River zal dan wel moeten afrekenen met Constantia River. Zij loopt al voor de derde maal deze maand maar plaatst zich telkens bij de eerste twee. Zij moet kunnen profiteren van een start op de eerste rij om zo de druk heel hoog te houden op Darcy River.

Maar dan kunnen er wel kansen komen voor outsiders om te profiteren van dit duel. Zo kijken we bijvoorbeeld uit naar het Belgische debuut van Louisdor. Hij liet in het verleden prachtige koersen noteren op Europese hippodromen en moet hier zijn koerscarrière opnieuw proberen lanceren.

Daarnaast moeten ook CJ’s Photo en Cyclon Ter Bremt op hun oudere dag een woordje kunnen meespreken in deze koers. Net zoals Velin Du Roc die gekoppeld wordt aan Sebastien Grisez. Big Ben Franca krijgt hier onmiddellijk een zware rentreekoers voorgeschoteld. Camilo Boko moet zijn mindere vorige koers kunnen vergeten en met Lavaert in de sulky kan er altijd een verrassing vallen.

Onze pronostiek: 6-10-2-4-8

koers-6

Koers 7: Is First Dream voldoende gerecupereerd?

In de zevende ren komen er elf paarden aan de start. First Dream liet een sterke indruk na in zijn vorige op Mons maar liep zondag in Kuurne naar een vierde plaats. Is hij al voldoende gerecupereerd om opnieuw een topprestatie af te leveren? Fanidol Du Prairie liet hier eind september een fantastische prestatie zien, maar heeft sindsdien slechts éénmaal meer gelopen met een vijfde plaats in Tongeren. Hamlet de Beaulieu is wisselvallig in zijn uitslagen maar men kan ervan op aan dat hij telkens zijn koers rijdt. Hij kan hier zeker een rol spelen en wie weet wel vol voor de overwinning meestrijden.

Net zoals Hystoire D’Erpion die hier zeker een plaats mag opeisen. Ook Eclat Du Calvaire mag na een bemoedigende vorige koers met een zekere ambitie aan de start komen. Net zoals Fee du Caillou die in haar vorige koers met 14.7 over 1750 meter toch haar snelle benen liet zien. Met het nummer vijf moet zij in staat zijn om de kop te nemen en er een harde koers van te maken.

Onze pronostiek: 3-5-11-7-6

koers-7

Koers 8: Nederlands duel tussen For Sale en Everton, kan Inlove Vrijthout profiteren?

Een prachtig negenkoppig deelnemersveld in de achtste en voorlaatste ren van de avond over de lange afstand voor paarden die geen 33.000 euro gewonnen hebben. En ook hier brengt de tandem Hoste-Chaineux een van de favorieten in de vorm van For Sale. Deze Nederlandse vierjarige draver werd in zijn vorige koers nog geklopt maar moet hier vandaag in staat zijn om de tegenstand te kloppen.

Everton maakte na een rustperiode zijn rentree op de piste van Mons en wist onmiddellijk een tweede plaats te behalen. Daarna liep hij een rustige koers in Duindigt maar hij lijkt hier vandaag klaar om opnieuw mee te strijden voor de overwinning. Inlove Vrijthout is onze klassieke driejarige Darbywinnaar en kende geen gemakkelijk jaar door zijn hoge winsommen. Toch paste hij zich goed aan en hij moet hier zeker in staat zijn om een plaats te behalen. De prachtige ruin van Love You heeft wel al veel gelopen dit jaar dus hopelijk speelt de vermoeidheid hem niet teveel parten.

Voor de andere plaatsen komen alle paarden in aanmerking. Zo heeft Cesar Charisma al goede koersen laten noteren en mits een goed parcours zal hij zeker zijn plaats proberen halen. Trombone wordt voor het eerst gekoppeld aan Jos Verbeeck maar start als enige op de tweede rij. Kan dit duo voor de verrassing zorgen? Wie we zeker ook niet uit het oog mogen verliezen is Out Of Heaven. Hij loopt voornamelijk in Tongeren en haalde daar goede resultaten. Hij moet nu proberen om ook op de snelle piste van Mons zijn gram te halen.

Onze pronostiek: 3-5-7-6-2

koers-8

 

Koers 9: Italia Joyeuse en Fame Beuckenswyk voor duel België-Nederland

De negende en afsluitende koers is er eentje op de sprintafstand. Tien paarden aan de start en met het nummer één starten Rik Ebbinge en Fame Beuckenswyk en dit koppel heeft een record van 12.6. Zij heeft dus op vierjarige leeftijd al een fantastisch record en indien zij opnieuw die snelheid kan laten zien kan ze dicht bij de overwinning komen. In haar rug start Jackpot Vrijthout. Hij is de youngster in het veld en werd zijn vorige koers ongelukkig uitgesloten. Maar wat een talentvolle draver is die Jackpot. Hij werd derde in de Darby achter een ongenaakbare Jerry Mom. Toch zal hij hier zeker zijn record moeten verbeteren als hij dicht wil eindigen. Maar daar zien we hem zeker in staat toe.

Italia Joyeuse is een prachtige merrie die snel kan uitzetten wat hier zeker een voordeel kan zijn. Toch kan ze zeker ook in de rug lopen en de laatste rechte nog iedereen voorbij proberen snellen. I am perfect stijgt van categorie en zal moeten verrassen. Ego Boy is wisselvallig maar kan in een goede dag zeker de concurrentie aan. Usont is regelmatig en doet altijd zijn koers. Een plaats moet er zeker inzitten. Hernando VI heeft een mooi record en met de huidige vorm van driver Van Den Putte is alles mogelijk.

Onze pronostiek: 6-1-9-5-3

koers-9

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Leave a Reply