Voorbeschouwing Paul Hayen Classic 3-jaars

Jerry Mom grote darbyfavoriet

img_1136

Mons – Op zondag 18 september is het weer zover. Onze beste 3-jarige Belgisch gefokte paarden nemen het op de hippodroom van Mons op tegen elkaar. Er is dit jaar één uitgesproken favoriet waar iedereen het over eens is: Jerry Mom(3). Jerry Mom (Ready Cash x Graziella) is de volle broer van de Italiaanse kampioen Traders en wist uit zes starts zesmaal te winnen. Zijn laatste overwinning dateert van 4 september in Wolvega waar hij opnieuw een demonstratie gaf. Zijn enige mindere punt is zijn delicate start en nu zeker omdat niet Jos Verbeeck, die al vijfmaal in de sulky zat,maar Jerome Rualts met hem zal rijden. Dit omdat Jos Verbeeck dit weekend aan de slag moet met On Track Piraten in Noorwegen. Al moet het gezegd worden, ook Jerome Rualts wist al met Jerry Mom te winnen in Mons.

Uiteraard is Jerry Mom niet het enige paard in koers en hij zal de grootste concurrentie krijgen van Janus Boshoeve(8) die wel met een minder goed nummer van start moet gaan. Ook Jody Mom(7) die steeds progressie blijft maken en nog nooit buiten de top drie eindigde zien wij dicht eindigen. Stalgenooit Jack Union(2) liet al fantastische dingen zien maar wisselde die ook met enkele galoppades waardoor hij moeilijk in te schatten zal zijn. Op een goede dag maakt hij zeker een kans op een plaats.

Duc De Lahaye(3) en Jack LJ(6) zijn beide goede jonge paarden maar zullen een superdag moeten hebben als ze willen meespelen voor de overwinning.

Verder is het ook uitkijken naar het duo van BVBA Campus RPF James Vrijthout(1) en Jackpot Vrijthout(4) die een uitstekende indruk nalieten tijdens de reeksen. Zij kunnen Jerry Mom verrassen.

Vanop de tweede rij is het vooral uitkijken naar Jana Trafo(16). Deze merrie kende een beloftevolle start van haar carrière maar botste later steeds meer op de concurrentie.

Deese Terbeken(15) heeft bewezen in het verleden veel snelheid te hebben en mits een goed parcours kan zij ook in het prijzengeld lopen al blijven de paarden op de eerste rij de grotere kanshebbers.

Ook voor de andere paarden op de tweede rij zal de ambitie waarschijnlijk op een plaats in het prijzengeld liggen al zijn verrassingen nooit uitgesloten. Denk daarbij maar aan vorig jaar waar Inox EV vanop de tweede rij een schitterende derde plaats kwam opeisen.

Onze pronostiek: 5-7-8-1-4-16-6

Niet eens met onze pronostiek?

Laat ons weten waarom en zet jouw pronostiek onder dit artikel!

Vertrekkers:

darby3jaars

 

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Leave a Reply