Voorbeschouwing reeksen GP Vaderpaarden

Tongeren 15/08/2016 Vaderpaarden Reeksen

TONGEREN – Zaterdag staan er twee kwalificatiereeksen voor de Grote Prijs Vaderpaarden op het programma. In de eerste reeks zullen er slechts acht paarden aan de start staan, in de tweede reeks negen. Beide reeksen kennen een mooie prijzenpot van €8.400 en worden gelopen over 2150 meter autostart. Toch is het jammer dat niet meer driejarigen aan de start staan aangezien bijna alle paarden op deze manier rechtstreeks naar de finale zullen gaan tenzij er nog veel bij de herkansing voor de eerste keer zullen lopen.

In de eerste reeks kan er een mooi duel komen tussen Jointness Sidney en Jack Lj. Jointness Sidney is een beloftevolle draver die uit zeven starts al vijfmaal kon winnen, tel daarbij nog een tweede plaats en een te verwaarlozen uitsluiting en je weet dat hij heel wat talent heeft. Marc Huygens zal er dan ook alles aan doen om er voor te zorgen dat deze draver tot het einde zal meedoen voor de overwinning.

Jack Lj was mooi geplaatst voor de finale van de Darby en kon toen met het nummer zes starten. Toch konden we ons moeilijk van de indruk ontdoen dat hij gespaard werd met het oog op deze vaderpaarden. Hij zal er dus zeker staan en mikt hier vandaag op de zege. Jarrah Bolets wordt steeds beter, is regelmatig, maar zal toch nog wat stappen moeten zetten. Als zij op haar best is kan ze meespelen voor de plaatsen.

Just Frene Rising kon een winnend debuut laten noteren maar is toch nog wat te groen achter de oren om echt mee te spelen in deze koers volgens ons. Jade Ev, Jana De Brucom en Jolly O’Proud zullen op hun best moeten zijn om een dichte ereplaats te laten noteren.

imgp1928 imgp1952

Jack Lj en Jolly O’Proud bij de opwarming op Darby-day in Mons op 18/09 ©Brian De Geest ©Equi Awards

vaderpaarden-1

Onze pronostiek: 2-4-5-6-3

In de tweede reeks kijken we uit naar Jana Trafo. Zij was de eerste generatieleidster maar kende daarna een terugval. Toch kon ze zich goed herpakken in de Darby met een mooie vierde plaats nadat ze vanop de tweede rij was vertrokken. Ze staat aan de start met het nummer zes en haar grootste concurrentie zal komen van de lagere nummers. Zo is er Janus Boshoeve met het nummer drie. Hij sprong bij de start in de Darby en moest daarna een lange inhaalrace lopen. Toch slaagde hij er in om nog de zesde plaats te veroveren. Hij zal zeker klaar zijn voor deze koers en op de overwinning mikken.

Jackman kende een heel mooi debuut maar in zijn tweede koers kon hij de fout niet vermijden. Als hij hier vandaag opnieuw de goede benen kan terugvinden zien we hem meestrijden voor de derde plaats en wie weet kan hij een van de twee toppers wel verrassen. Net zoals Jessy Jet VG die zich thuis voelt op de renbaan van Tongeren en hier al enkele mooie resultaten kon laten optekenen. Toch zal het een zware koers worden met het nummer acht voor haar.

Jyna D’Erpion begon aardig aan haar koerscarrière maar is nog heel onregelmatig en is net zoals Jackpot De Potiron, Jazz d’Over, Jane d’Atom en Jelko Logeveld een outsider in deze koers.

imgp2000 imgp1949

Jana Trafo en Janus Boshoeve bij de opwarming op Darby-dary in Mons op 18/09 ©Brian De Geest ©Equi Awards

vaderpaarden-2

Onze pronostiek: 3-6-2-8-7

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Leave a Reply