Voorstelling Oostende Koerse

In de QC Stables van bestuurslid Patrick D’Eer te Sint-Niklaas werd het seizoen van Oostende voorgesteld. Veel mensen uit de draf- en vooral galopwereld waren aanwezig. Jean-Pierre Lesage volgt als voorzitter Dr. Frans Dryepondt op.

Samen met zijn bestuur werd informatie gegeven over het zomerseizoen. Oostende mag zich weer opmaken voor negen feestelijke maandagen. Elke maandag in juli en augustus slaan de draf- en de galopsport de handen in elkaar. De Vlaamse vedettenparade en het vuurwerk vullen de avond aan. Op sportief vlak kunnen we uitkijken naar de mooie Oostendse zomerklassiekers.

Dit zijn enkele dagen die kunnen uitgroeien tot de hoogtepunten van de zomer:

Maandag 17 juli: de eerste van de vier Premium-rendagen en vooral: Prince Rose-dag! De Belgische Listed-ren is de meest prestigieuze galopren van ons land.

Maandag 24 juli: een week na de ‘grote dag van de galop’ zijn de dravers aan de beurt met hun topkoers. De Grote Prijs van de Stad Oostende wordt voor de tweede keer over het gras verreden. De prijzenpot is 12.000€ en is hiermee de hoogst gedoteerde drafkoers op gras buiten Frankrijk.

Maandag 31 juli: Premium-galopmeeting met als blikvanger de Gladiateur. Over 4000m de langste koers van de zomer. Een klassieke parel op Wellington!

Maandag 14 augustus: de rijkste galopdag van het jaar. Met de Sheikh Zayed bin Sultan Al Nahyan Cup (groep 3) en de Sheika Fatima Bint Mubarak Ladies World Championship strijkt het Sjeik Mansoor-festival neer in Oostende. Abu Dhabi Day. One World-Six Continents.

Op dezelfde dag vindt ook een interland voor jonge jockeys plaats. Vier Belgen nemen het op tegen 4 Scandinavische (2 Zweden, 1 Noor en 1 Deen) en 4 Engelse jockeys.

Maandag 28 augustus: Topspeed in de galop met het Snelheidscriterium van de Noordzee.

 

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
4

Leave a Reply