Vormwaarde van Grote Steeple sterk gestegen

De 150ste ING Grote Steeple-Chase van Vlaanderen krijgt een mooi vervolgverhaal. Het niveau dat dit jaar in de topper van Waregem Koerse te zien was, blijkt toch wel weer heel hoog te zijn. Dit was te zien bij de prestaties tijdens de meeting in het Italiaanse Merano.

Op zaterdag 23 september nam drievoudig winnaar van de Grote Steeple TAUPIN ROCHELAIS deel aan de Gran Corsa Siepi di Merano (Grote hordenren van Merano), een groep-1 over 4.000m met 70.000€ aan prijzen. De 10-jarige grijze van Ecurie des Dunes werd prachtig tweede, nadat hij de hele tijd vooraan in de kijker had gelopen. Hij werd bereden door zijn vaste jockey Thomas Beaurain.

BRISE DE KERSER, die derde werd in de Grote Steeple, mocht aan de bak in de loodzware Cross der Naties. Het is deze Cross-Country Steeple die deel uitmaakt van de Crystal Cup. Over 6.000m (40.000€) wordt de immense Oxer Grande gesprongen en een spectaculaire driesprong. Patrice Quinton had met zijn BRISE DE KERSER de perfecte opvolger voor Martalin (winnaar in 2015). De 6-jarige grijze merrie volgde rustig achteraan, om zich in het laatste deel van de koers bij de eerste vier te melden. Op het rechte eind nam ze met Angelo Gasnier afstand en won met zeven lengten voorsprong. Zo nam ze voor Ecurie des Dunes revanche voor de pech die Gallo’s Star vorig jaar meemaakte (2016: Gallo’s Star kwam als eerste over de finish, maar werd uitgesloten wegens een parcoursfout).

Eén dag later vindt met de Gran Premio Merano (Steeple-5.000m- 250.000€) de belangrijkste hindernisren van Italië plaats. Ook hier werd het hoge niveau van de Grote Steeple-Chase van Vlaanderen bevestigd. BALTIKO PRINCE, die in Waregem in strijd was voor de zege tot zijn slechte sprong bij de Open Ditch, werd vierde op slechts twee lengten op de in Tsjechië getrainde winnaar Al Bustan. Een schitterende prestatie voor de slechts vijfjarige volbloed van de Belg Rene Tabart. CALISCO DE KERSER, die tweede werd in de Grote Steeple-Chase van Vlaanderen, liep de hele tijd sterk mee en werd eervol zesde.

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
1

Leave a Reply