Waregem Koerse: inschrijvingen bekend voor galoprennen

Waregem Koerse nadert! Op dinsdag 29 augustus vindt de Belgische hoogdag plaats. Voor de 4 galoprennen zijn de inschrijvingen ondertussen al bekend. In de ING Grote Steeple-Chase van Vlaanderen staan 23 paarden ingeschreven. We kunnen dus verwachten dat er tussen de 8 à 12 paarden zouden starten… De blikvanger is uiteraard TAUPIN ROCHELAIS die zal proberen om een derde keer op rij te winnen. De kans dat hij echter met 73kg aan de start komt is reëel en maakt de zaak moeilijk. Hij kan steun krijgen van zijn Quinton-trainingsgenoten TOMCAT DE KERSER (derde in 2015) en CALISCO DE KERSER (tweede in de Baron Casier Steeple-Chase ’16). Laatstgenoemde is slechts 5 jaar oud, maar dit jaar mogen de vijfjarigen ook weer deelnemen aan de hoogst gedoteerde galopren van het jaar. Leo Braem staat als trainer ingeschreven met GOT SUN van de familie Van Der Linden. Andere Belgische eigenaars die ingeschreven paarden hebben, zijn Jean-Pierre Vanden Heede met VOTRE PLAISIR, Dirk Huyck met PARRON en René Tabart met BALTIKO PRINCE, een Macaire.

In de Jacques du Roy de Blicquy staan 32 paarden ingeschreven. De Belgische eigenaars worden hierin aangevuld door Ecurie Etoile die twee paarden heeft ingeschreven: Surely Try en Celtic Saint.

De Prijs Felix de Ruyck is de Fegentri hordenren. 35 inschrijvingen en een internationale toets met paarden uit Engeland en Duitsland. FUMSECK, de winnaar van 2015 voor Gerard Mollier staat opnieuw ingeschreven, net als SAHIRA DE BEAUMONT die als tweede van vorig jaar nu voor JP Vanden Heede loopt. LUGANO (Eric Devos) en CRO EASY (Thierry De Vlaminck) zijn West-Vlaamse aanvullingen.

In de Baron Casier Steeple-Chase, de Steeple voor jonge paarden, staan 32 paarden ingeschreven.

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Leave a Reply