“We mikken op de triple Amérique-France-Paris”

VINCENNES – Het weekend van de Prix d’Amerique begint traditioneel vrijdag met de hengstenexpo en de “Ventes du Prix d’Amérique Opodo”. Op de beurs liepen we Pierre Pilarski tegen het lijf. Wij vroegen de sympathieke eigenaar twee dagen voor  le jour J wat we van Bold Eagle kunnen verwachten. “Ik heb zeer veel vertrouwen in een goed afloop”, aldus Pilarski

img_8906

 

Bold Eagle heeft een andere voorbereiding gehad dan vorig jaar, met het oog op de triple?

Pilarski: “Vorig jaar wisten we aan het begin van de winter nog niet dat we de Prix d’Amerique zou lopen dus hadden we ook een andere voorbereiding. Nu hebben we hem specifiek getraind met het oog op de triple te winnen.”

Les “4” de Daniel Reden

U bent duidelijk vol vertrouwen dat dit kan lukken

Pilarski: “Zeker en vast. Hij heeft al deze paarden al meermaals geklopt, wat vorig jaar niet het geval was, en hij is nog sterker geworden. Ik heb zeer veel vertrouwen in mijn kampioen.”

Gelooft u dat de vier paarden van Daniel Reden een bedreiging kunnen vormen?

Pilarski: “Ik denk dat het heel moeilijk is om tijdens de koers echt van ploegtactiek te kunnen spreken. Bovendien respecteren de Franse drivers elkaar. Ze rijden hier heel het jaar elke dag tegen elkaar en Daniel loopt hier nu slecht enkele keren. Bovendien steekt niet één van zijn vier deelnemers echt boven de andere uit dus ik denk niet dat ze echt een team kunnen vormen tegen Bold maar elk hun eigen koers zullen rijden.”

Bold Eagle was aangekondigd om zonder ijzers te lopen, klopt dit?

Pilarski: “Nee, dit klopt niet. Het was een grapje omdat we wisten dat er dan heel veel over zou gepraat worden. Maar we gaan niet net voor zo een belangrijke koers zo een grote verandering doorvoeren. Hij blijft lopen zoals in zijn vorige koersen.”

Is Bold Eagle een betere draver dan zijn vader Ready Cash?

Pilarski: “Daar ben ik wel van overtuigd. Bold is een fenomeen. De meeste legendes hadden ergens wel één minder punt, maar Bold heeft alles: snelheid, uithouding en versnelling. Het is een quasi perfect paard.

Kan hij de komende jaren telkens de Prix d’Amerique winnen?

Pilarski: “Als we kijken naar Timoko zie je hoe moeilijk het is om op oude leeftijd hem toch nog te winnen. Ik denk ook als hij hem dit jaar niet wint dat het moeilijk zal zijn voor gelijk welke draver om hem op 10-jarige leeftijd te winnen. Als ik nog één droom mag hebben is het om dit huzarenstukje met Bold te klaren.”

Elitloppet

Hoe ziet de rest van het seizoen eruit voor Bold na zijn drieluik?

Pilarski: “Als we de eerste twee koersen niet winnen, lopen we de derde niet. Maar in het beste geval wint hij dus voor het eerst sinds 1976 deze drie koersen. (Gélinotte, Jamin en Bellino II deden het hem ooit al voor, nvdr). Daarna trekken we sowieso naar Zweden, absoluut! Ik zou heel graag de Elitloppet ook winnen.”

Dan zal er mogelijks toch een duel met Nuncio zijn dit jaar, kan Bold hem aan?

Pilarski: “Kijk, ik ben ervan overtuigd dat Bold zeer zeer goed is op platte pistes. Kijk maar naar zijn koers in Wolvega. De piste lag er echt niet in zijn beste staat toen wij er waren maar hij stelt wel het pisterecord met meer als 1 seconde scherper. Il sera top!”

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Leave a Reply