Zaterdag 13 mei: Poule d’Essai des Pouliches

Een prachtig weekend in het vooruitzicht met de Franse klassieker, de Poule d’Essai des Pouliches, de French 1000 Guineas. Maar liefst 18 deelnemers komen er aan de start. De afstand is voor deze driejarige merries uiteraard 1600m. De prijzenpot is een aardige 500.000€. De koers doet dienst als quinté.

Onze prognose:

16 Sea of Grace: Het is gewaagd om deze merrie als eerste te plaatsen. Ze heeft op moment van schrijven een quotering van 8/1. Toch denken we dat ze heel wat progressie zal boeken na haar vijfde plek in Newmarket. Toen lag de grond vrij snel en haar trainer Willy Haggas verklaarde dat de soepele baan van Deauville haar beter moet passen. Vorig jaar eindigde ze op dezelfde hoogte van Rhododendron, die in dit lot de hoogste vormwaarde zou hebben. Jockey Christophe Soumillon is een extra troef.

7 Senga: Is nog sterker geworden in vergelijking met haar vierde plaats in de Marcel Boussac (groep 1). Ze won de Prix dela Grotte (groep 3), een belangrijke voorbereidingsren.

8 Via Ravenna: Ongeslagen in twee starts, getraind door trainer in vorm André Fabre en winnares van de Prix Imprudence (groep 3) over de rechte lijn.

18 Toulifaut: Haar wederoptreden was matig, maar we vermoeden dat ze veel progressie heeft geboekt.

Aanvullende nummers: 2 Wajnah – 5 Heiristique – 6 Thais – 14 Asidious Alexander

 

 

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
2

Leave a Reply