Zaterdag 6 mei: 2000 Guineas in Newmarket

Op zaterdag 6 mei wordt om 16u.35 de eerste klassieker van het Engelse vlakke seizoen betwist. De koers wordt in het Equidia-programma opgenomen.

 

Onze favorieten:

1 Al Wukair: in het zadel zit de Belgische jockey Gregory Benoist. Al Wukair is in drie starts ingeslagen en won op indrukwekkende wijze zijn voorbereidingskoers in de Prix Djébel (groep 3) in Maisons-Laffitte. Zijn trainer André Fabre is deze lente in topvorm. Een vaste basis om bij de eerste drie te eindigen met een ernstige kans op winst.

 

3 Churchill: vijf zeges uit zes starts en theoretisch de beste tweejarige van vorig seizoen in Europa. Won vorig jaar de prestigieuze Dewhurst Stakes (groep 1). Als hij verder is geëvolueerd, kan hij dit winnen. Het is een alles-of-niets-keuze. Hij wordt getraind door de Ierse maestro Aidan O’Brien en heeft Ryan Moore in het zadel.

 

2 Barney Roy: won de Greenham Stakes (groep 3) in Newbury en lijkt de eerste kans te zijn voor de topstal Godolphin.

 

5 Eminent: de winnaar van de Craven Stakes (groep 3), een koers die op dezelfde baan en afstand wordt verreden als deze klassieker. Mocht hij getraind worden door een van de klassieke stallen zou zijn quotering veel lager zijn.

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
2

Leave a Reply