Zondag 14 mei: Poule d’Essai des Poulains in Deauville

De quinté van zondag in Deauville is de tegenhanger van een dag eerder. Nu zijn de hengsten aan de beurt. 600.000€ in de prijzenpot voor deze prachtige klassieker. Deauville neemt net als vorig jaar even over van Longchamp waardoor deze koers over de selectieve rechte lijn kan betwist worden.

Onze prognose:

10 National Defense: De eerste zege van een Franse klassieker voor de Chinese investeerders? Goed mogelijk, want deze hengst liep een sterk wederoptreden nadat hij zich vorig jaar de beste toonde in het Grand Criterium-Jean Luc Lagardère (groep 1)

2 Brametot: Won op beloftevolle wijze de Prix de Fontainebleau (groep 3). Is een basis in deze koers.

8 Peace Envoy: Het feit dat Ryan Moore voor hem kiest pleit in zijn voordeel. Was vorig jaar een sterke derde in de Prix Morny in Deauville. Net als vele paarden van Aidan O’Brien zou hij veel progressie moeten boeken na zijn (onopvallend) wederoptreden.

4 Orderofthegarter: sterke zoon van Galileo die dit jaar twee keer kon winnen. Zijn koersritme kan hem van pas komen.

11 Rivet: won in oktober een groep 1 in Doncaster over 1600m, rechte lijn. Dit is vandaag ook het geval. Zijn trainer Willy Haggas vermoedt dat de Normandische grond hem perfect zal passen. Frankie Dettori is ook niet meteen een nadeel…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Leave a Reply