Zondag 17 september: Darby Day in Mons

Komende zondag worden op de renbaan van Mons de mooiste klassiekers van ons land verreden. Het is Darby Day! Voor de zevende keer is Mons al de Darbybaan. Zowel de klassieke Darby als de Darby der Vierjarigen (Paul Hayen Classic) zorgen voor de ultieme spanning. Darby Day is D-day voor de drafpaarden.

Er zijn negen drafkoersen voorzien en koers 4 is de Darby. Vijftien deelnemers komen er aan de start en blikvanger is KARTOON die dankzij winst in de GP des Espoirs de eerste jaargangsleider was. Zijn twee zeges in de Lente en Zomertrofee der Driejarigen in Waregem bevestigen dit voorlopig statuut. KAELA VRIJTHOUT en KEY MOM zijn gevaarlijke uitdagers. Beiden wonnen indrukwekkend hun kwalificatiekoers en ook al hebben ze weinig koerservaring, over hun klasse valt niet te twijfelen. KOSAR en EXPRESS DREAM zijn andere winnaars van de kwalificatiekoersen. KRACK DU CLOCHER was indrukwekkend tegen de vierjarigen op de galadag van Mons. In deze open strijd staat de titel van jaargansleider op het spel.

Jerry Mom voor de dubbel

In koers 6 krijgen we de Paul Hayen Classic die ondertussen al 40.200€ in de prijzenpot heeft. JERRY MOM is de absolute blikvanger. Hij werd aangekocht door Sea Coast JPB Building en wordt sinds kort getraind door Kristof Depuydt. JERRY MOM is de grote favoriet voor deze Darby der Vierjarigen. JOY RIDER DE YH is de uitdager na zeven opeenvolgende zeges. JODY MOM (Jos Verbeeck) en JULIETTE D’ERPION (Hanna Huygens) zijn de leidende namen bij de merries.

 

Deze twee klassiekers worden in Mons aangevuld met een mooi omlijstend programma. Zo zijn gewezen Darby-winnaars GOSIP SIDNEY (koers 8) en INLOVE VRIJTHOUT (koers 7) ook van de partij.

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
1

Leave a Reply